- Vi sliter med et berg av ubehandla saker

Nærmere 200.000 saker ligger ubehandlet hos NAV.

SLITER: Og nå frykter NAVs største fagforening, NTL NAV, at det skal bli nedbemanninger blant de midlertidige ansatte. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SLITER: Og nå frykter NAVs største fagforening, NTL NAV, at det skal bli nedbemanninger blant de midlertidige ansatte. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no):- Vi sliter med et berg av ubehandla saker. Det går utover brukerne som ikke får svar på sine søknader. De kan ikke vente i all evighet. Vi har heller ikke ekstraressurser for å få unna sakene, sier leder i NTL NAV, Jarle Berge om situasjonen i NAV.

I tillegg øker de ubehandlede sakene i rekordfort, sier han.

- Folk har jobba hardt over lengre tid for å holde saksbehandlerbunkene unna, men de klarer det ikke. Det kommer inn en økende mengde saker. Dette er alvorlig for etaten, sier han.

200 000 ubehandla sakerBerge tror det kan være så mye som rundt 200 000 ubehandlede saker. Nå frykter han også at det vil bli kutt i antall midlertidige ansatte.

- Vi mistenker kutt fordi kostnadene til IKT har gått opp, og det betyr at det blir mindre penger til bemanning og personell. Vi vil som fagforening jobbe mot dette, og vi ønsker å beholde bemanningsnivået på 2009-nivå. Hvis dagens bemanningsnivå går ytterligere ned vil vi få enda større problemer med å løse våre arbeidsoppgaver. Man kan ikke kutte i bemanningen i en slik situasjon, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer