Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi sliter med et berg av ubehandla saker

Nærmere 200.000 saker ligger ubehandlet hos NAV.

SLITER: Og nå frykter NAVs største fagforening, NTL NAV, at det skal bli nedbemanninger blant de midlertidige ansatte. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SLITER: Og nå frykter NAVs største fagforening, NTL NAV, at det skal bli nedbemanninger blant de midlertidige ansatte. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):- Vi sliter med et berg av ubehandla saker. Det går utover brukerne som ikke får svar på sine søknader. De kan ikke vente i all evighet. Vi har heller ikke ekstraressurser for å få unna sakene, sier leder i NTL NAV, Jarle Berge om situasjonen i NAV.

I tillegg øker de ubehandlede sakene i rekordfort, sier han.

- Folk har jobba hardt over lengre tid for å holde saksbehandlerbunkene unna, men de klarer det ikke. Det kommer inn en økende mengde saker. Dette er alvorlig for etaten, sier han.

200 000 ubehandla saker
Berge tror det kan være så mye som rundt 200 000 ubehandlede saker. Nå frykter han også at det vil bli kutt i antall midlertidige ansatte.

- Vi mistenker kutt fordi kostnadene til IKT har gått opp, og det betyr at det blir mindre penger til bemanning og personell. Vi vil som fagforening jobbe mot dette, og vi ønsker å beholde bemanningsnivået på 2009-nivå. Hvis dagens bemanningsnivå går ytterligere ned vil vi få enda større problemer med å løse våre arbeidsoppgaver. Man kan ikke kutte i bemanningen i en slik situasjon, sier han.

NTL NAV er NAVs største fagforeninger med over 6000 medlemmer. 

Avviser nedbemanning
Yngvar Åsholt, assisterende arbeids- og velferdsdirektør i NAV, avviser at det vil blir foretatt nedbemanninger blant midlertidige ansatte ut året.

- Dette er med unntak av noen fylker som må tilpasse bemanningen sin i forholod til tildelte budsjetter. Men i hovedsak vil bemanningen være stabil, opplyser han.

Han informerer også om at NAV har satt i gang en plan som i løpet av året skal bidra til å redusere antall ubehandlede saker.

I total saksmengde opplyser NAV at de per mai i 2009 har 174.748 ubehandlede saker. På egne nettsider opplyses det om at de ser en positiv utvikling i saksbehandlingstider for NAV i mai, men at det fortsatt er en vei å gå for å nå 2006-nivået.

Stor arbeidsbelastning
I dag kom Arbeidstilsynets rapport om arbeidsmiljøet i NAV, etter å ha ført tilsyn med 25 enheter.

Stor arbeidsbelastning er et av hovedfunnene som tilsynet ber NAV gjøre noe med.

Dette er for øvrig ikke første gang NAV har vært i hardt vær.

Manglende opplæring, mange sykemeldinger blant ansatte og at de ansatte ikke forstår seg på dataprogrammer eller blir hørt av ledelsen har skapt store problemer tidligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling