- Vi slo inn rutene på bilen og hentet barna opp

Brannvesenet forteller om en prikkfri aksjon som reddet tre barn opp fra elleve meters dyp.

DRAMATISK: Det ble umiddelbart satt i gang livredding på de tre barna, etter at brannvesenet fikk dem ut av bilen på elleve meters dyp.
DRAMATISK: Det ble umiddelbart satt i gang livredding på de tre barna, etter at brannvesenet fikk dem ut av bilen på elleve meters dyp.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En bil med tre barn havnet i vannet på kaia i Stavanger rundt klokka 12 i formiddag.

En 17 år gammel gutt, samt to mindreårige barn - en gutt (3) og ei jente (6) - ble reddet opp av brannvesenet etter å ha ligget minst 20 minutter i vannet. De er nå utenfor livsfare, men tilstanden er fortsatt kritisk.

- Vi kom oss ned til bilen og slo ut rutene og vikk hentet barna opp. De var da bevisstløse og med hjertestans. Man begynte med livredning umiddelbart oppe på kaia, sier brigadesjef Per Halvorsen til Dagbladet.

Brigadesjefen, som selv var med på aksjonen, forteller at ingenting kunne gått bedre i aksjonen.

- Alt lå perfekt til rette, vi hadde fullt mannskap på vakt, alle var på huset og vi hadde ingen spesielle øvelser. Utrykningen og innsatsen vår gikk på skinner, forteller brigadesjef Per Halvorsen til Dagbladet.

- Utrolig prøve Redningsaksjonen har gått inn på tøffe brannmenn, og de er lettet over at det ser ut til å gå bra med barna.

- En slik aksjon setter mannskapene på en utrolig prøve, spesielt når det innvolverer små barn. Vi prøver å ivareta mannskapene og ha en debrief, det går inn på oss, selv de tøffe, kraftige brannfolkene, sier Halvorsen, som selv var med på aksjonen.

Det er flere usikkerhetsmomenter i saken, en 26-åring bar preg om å ha vært i vannet. Det er usikkert om han var i bilen da den gikk i vannet. Politiet opplyser til Dagbladet at de jobber med å finne ut av 26-åringens rolle i ulykka.

Politiet søker vitner Brigadesjef Halvorsen forteller også om et vitne som kastet seg i vannet og forsøkte å få barna ut av bilen på elleve meters dyp.

- Han hadde hoppet i sjøen for å prøve å hjelpe til, men det er håpløst når bilen ligger på elleve meters dyp. Da går det ikke an å gjøre noe, sier Halvorsen.

Personen hadde også mistet brillene sine, Halvorsen dykket selv ned og hentet dem på bunnen etter at bilen var hevet.

Politiet har ennå ikke avhørt noen vitner til ulykka.

- Vi er veldig interessert i vitner, og ber dem om å komme i kontakt med politiet, sier operasjonsleder.

HEVES: Bilen blir hevet, etterpå fant brannvesenet brillene til vitnet som forsøkte å hjelpe til nede på havbunnen. Foto: Lars Helle / Dagbladet
HEVES: Bilen blir hevet, etterpå fant brannvesenet brillene til vitnet som forsøkte å hjelpe til nede på havbunnen. Foto: Lars Helle / Dagbladet Vis mer