- Vi sloss for konge og fedreland, ikke den jævla regjeringen

Krigsveteran Alf R. Bjercke tror kongen satt hjemme på slottet og gremmet seg.

KRIGSVETERAN: Alf R. Bjercke tjenestegjorde for flyvåpenet under andre verdenskrig. De siste åra under krigen var han sersjant på Stockholmsruten og etterretningsoffiser ved FO2 i London til hjemkomsten 15. mai 1945. Han utdannet seg ved Little Norway i Canada. Her står krigsveteranen etter et møte med kong Harald  under et statsbesøk i Canada. Foto: Erlend Aas/Scanpix
KRIGSVETERAN: Alf R. Bjercke tjenestegjorde for flyvåpenet under andre verdenskrig. De siste åra under krigen var han sersjant på Stockholmsruten og etterretningsoffiser ved FO2 i London til hjemkomsten 15. mai 1945. Han utdannet seg ved Little Norway i Canada. Her står krigsveteranen etter et møte med kong Harald under et statsbesøk i Canada. Foto: Erlend Aas/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alf R. Bjercke tjenestegjorde for flyvåpenet under andre verdenskrig. De siste åra var han sersjant på Stockholmsruten og etterretningsoffiser ved FO2 i London til hjemkomsten 15. mai 1945.

- Vi kom hjem til et storslagent 17. mai, og i 1946 var det jo offentlig parade. Men så stoppet Gerhardsen 8. mai-feiringa. Siden da har vi hatt halvprivate feiringer i luftforsvaret. Men så plutselig kom det stive kort, sier Bjercke til Dagbladet.

- Sloss for konge og fedreland Feiringa av 8. mai ble dermed annerledes i år.

- Vi var først på lunsj med utenriksminister Støre, og så kom forsvarsminister Faremo og håndhilste på alle. Jeg ga henne en god klem for hele arrangementet, fortsetter den gamle majoren.

- Helt til jeg fikk vite om Dagbladets oppslag var jeg kjempeglad på alle veteranenes vegne.

- Vi sloss for konge og fedreland, ikke den jævla regjeringen som bare trakk teppet under oss. Vi som var i flyvåpenet var der for å få fedrelandet tilbake, sier Bjercke.

Tror kongen gremmet seg Vi fikk besøk besøk av kongen under krigen. Johan Nygaardsvold besøkte oss aldri, forteller den medaljerte veteranen, som blant annet er tildelt St. Olavs Orden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer