Du leser nå Dagbladet Pluss

- Vi snakker ikke om disse tingene, for da går det bare helt gærent

Nina Jensen, Sivs søster, retter kraftig skyts mot Norges miljøinnsats.

KLAR TALE: Nina Jensen, generalsekretær i WWF og finansminister Siv Jensens søster, har en klar oppfatning av regjeringens rolle i klimaspørsmålet. Hun langer ut på søsteren og resten av regjeringen. FOTO: BENJAMIN A. WARD
KLAR TALE: Nina Jensen, generalsekretær i WWF og finansminister Siv Jensens søster, har en klar oppfatning av regjeringens rolle i klimaspørsmålet. Hun langer ut på søsteren og resten av regjeringen. FOTO: BENJAMIN A. WARDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Det ligger en betinget optimisme i lufta når klimatoppmøtet i Paris offisielt åpner i dag. For første gang har over 170 land levert inn mål for hvor mye de skal kutte i klimagassutslipp. Men det er ikke nok.

For å nå det politisk vedtatte målet om å stoppe oppvarmingen på to grader, trengs kraftigere lut.

I denne forbindelse er generalsekretær Nina Jensen i World Wide Fund for Nature (WWF) særlig skuffet over Norge.

- Vi har hatt klimapolitikk i mange tiår, men utslippene fortsetter bare å gå opp, sier Jensen da Dagbladet møter henne innimellom hektisk møtevirksomhet noen dager før åpningen av klimatoppmøtet.

- Forstår ikke alvoret

- Bare denne uka har statsministeren uttalt at hun er usikker på om vi kommer til å nå togradersmålet. Man kan være enig i at det blir vanskelig, men det å gå ut i forkant av klimatoppmøtet og si at det ikke går, i stedet for å si at «nå skal vi brette opp ermene og få det til», tenker jeg er en fallitterklæring, sier Jensen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.