Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi snakket om sprengningsmetoder

Danske Glenn Jensen forteller om sine møter med Anders Behring Breivik.

MØTTES FLERE GANGER: Danske Glenn Jensen diskuterte blant annet sprengstoffer med Anders Behring Breivik i løpet av de gangene de møttes i Norge. Foto: Ekstra Bladet / Stella Pictures
MØTTES FLERE GANGER: Danske Glenn Jensen diskuterte blant annet sprengstoffer med Anders Behring Breivik i løpet av de gangene de møttes i Norge. Foto: Ekstra Bladet / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Der var ingen tegn på ondskap, sier danske Glenn Jensen om Anders Behring Breivik, til Ekstra Bladet.

Breivik ble introdusert av ham gjennom en felles bekjent, fordi han kanskje kunne være aktuell for en jobb i Jensens entrepenør-selskap. Det ble aldri noe av, men de støtte på hverandre flere ganger de siste fem-seks årene.

Jensen husker spesielt Breiviks blikk, som alltid var veldig direkte og aldri viket.

- Det er som en politimann som ser på en kriminell. Han kikket på deg mens han snakket for å se hvordan du reagerete på hva han sa, forteller Glenn Jensen til den danske avisen.

Ekstreme holdninger Glenn Jensen husker Breivik som sympatisk, intelligent, velkledd og hyggelig.

Men Breivik var åpen om sine ekstreme holdninger til blant annet innvandring, som Jensen ikke delte.

- Han mente at Arbeiderpartiet hadde ødelagt Norge. Men jeg har møtt en del som har nøyaktig samme holdninger som ham, sier Jensen.

Snakket om sprengstoffer Ved en anledning var Jensen og Breivik sammen på byen, og snakket da sammen i to-tre timer. Breivik skal ha vært fiendtlig til all innvandring, også fra Sverige. De snakket også om damer, der Breiviks preferanse skal ha vært norske blondiner.

Ikke minst, snakket de om sprengstoffer.

Glenn Jensen er på grunn av sitt arbeid sertifisert til å utføre sprengninger, noe som skal ha interessert Breivik.

- Vi snakket om forskjellige sprengningsmetoder og sprengstoffer. Også bomber med blandinger av gjødsel og konvensjonelt sprengstoff, slik som Breivik brukte i Oslo, forteller Jensen, som aldri fikk noen mistanke til hva Breivik planla.

Overveide sine ord - Jeg tror alltid at menn og gutter interesserer seg for krutt og kuler og hurtige biler, sier Jensen, som understreker at det er ubeskrivelig og forferdelig hva Breivik har gjort.

Han tror ikke noen kunne ha forutsett at Breivik skulle bli Skandinavias verste massemorder.

- Han var meget påpasselig med hva han sa. Han overveiede sine ord.