- Vi søker etter en antatt omkommet gutt nå

Åtteåring havnet under isen ved Fjerdingby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


FJERDINGBY/OSLO (Dagbladet.no): - Vi har avsluttet redningsaksjonen og startet søk etter en antatt omkommet gutt, sier vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen for Sør Norge til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om at en åtte år gammel gutt hadde forsvunnet gjennom isen i Nitelva ved Fjerdingby i Rælingen klokka 11.09 i dag. klokka 13.30 startet de liksøket.

Skadestedsleder Trond Hagen på stedet fortalte Dagbladet.no tidligere i dag at to gutter lekte ved elvebredden da et isflak løsnet.

- Den åtte år gamle gutten skal da ha blitt med nedover elva og falt under isen har vitner fortalt, sa Hagen til Dagbladet.no.

Det startet en omfattende leteaksjon med båter, dykkere og helikoptre.

- Elva er stri og er delvis islagt. Dette vanskeliggjør arbeidet på stedet, sa operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt tidligere i dag.

Store mannskaper lette på begge sider av elva. Helikoptre foretok overflatesøk og det ble lagt ut garn i elva i et forsøk på å finne gutten.

- Det er omtrent null sikt under vann, sa skadestedslederen.

Det er fremdeles store letemannskaper på stedet, men håpet om å finne åtteåringen i live er så godt som borte.

Ifølge politiet er foreldrene til gutten på stedet der leteaksjonen pågår.
— De er blitt tatt hånd om av ambulansepersonell og kommunens kriseteam, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til NTB.
Leteaksjonen vil holde fram til rundt klokka 20.00 i kveld.

SØKER ETTER ANTATT OMKOMMET: Aksjonen ved Nitelva har gått fra å være en redningsaksjon til et søk etter en antatt omkommet.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SØKER ETTER ANTATT OMKOMMET: Aksjonen ved Nitelva har gått fra å være en redningsaksjon til et søk etter en antatt omkommet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer