Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Vi søker ikke etter døde lenger

Under befaring i Khao Lak i går kunne ikke Dagbladet finne dekning for påstanden fra Thailands statsminister om at søket etter savnede fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KHAO LAK (Dagbladet): 15 marinedykkere ved Bang Niang Beach har i ti dager lett etter en patruljebåt som gikk ned under tsunamien.

-  Vi skal finne patruljebåten, og så reise hjem, sier løytnant Nirun Kongna i den thailandske marinen til Dagbladet.

-  Foregår det organisert søk etter omkomne i havet utenfor Khao Lak?-  Nei, svarer marinedykkeren.

Men hvorvidt marineskipet i havshorisonten søkte etter omkomne, visste han ikke. Det er svært langgrunt og dårlig sikt. Et problem er at mange trolig ble begravd under sand og mudder av den voldsomme strømmen, mener løytnanten.

-  Vanskelig arbeid

Marinepolitiet i Phuket ville ikke uttale seg til Dagbladet i går. Vi ble anbefalt å reise til Khao Lak, for å møte eventuelle letemannskaper. Vi kunne ikke se noen, men vi saumfarte ikke hele distriktet. Ved basen til veivesenet, som har ansvar for klarering og utplanering av raserte ferieresorter, ble vi fortalt at den aktive letefasen er over.

-  Det finnes nok fortsatt noen omkomne i bygningene. Dette er et veldig vanskelig arbeid, sier lokal veivesenleder Sarot Suwinchai til Dagbladet.

-  Men vi vil ikke søke etter døde lenger. Nå vil vi bare grave med maskiner. Men hvis noen tilfeldigvis kommer over døde, melder vi fra, sier Suwinchai.

Ikke søking å se

Ved identifiseringsenheten Wat Yanyao fikk Dagbladet opplyst at bare noen få omkomne kom inn for «noen dager siden». Ved et oppholdssted for militære i Khuk Khak fikk vi heller ikke opplysninger om søkearbeid.

-  Det finnes ikke noe søketeam i Khao Lak. Jeg tror søkene ble avsluttet for mange dager siden. Bare den thailandske marinen søker etter døde, sa en menig i hæren til Dagbladet. Ved en dam som tømmes for vann ved Khuk Khak stakk to karer i en båt kjepper i vannet og fisket opp bildeler ettersom vannet sank. Blant tilskuerne var frivillige fra franske Féderation National de Protection Civile, som for lengst hadde gått over fra søk og medisinsk hjelp til gjenoppbygging av flyktningboliger og forebygging av epidemier.

-  Vi har vært her i fire dager, og har ikke sett noe søketeam, sier legen Christian Mariabourg til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media