- Vi sparer oss til fant

Økonomiprofessor mener Sigbjørn Johnsen burde vært mindre gjerrig med pengene.

MANGLER VISJONER?: Tirsdag la finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) fram det nye statsbudsjettet for 2011. Nå blir statsbudsjettet slaktet av flere økonomer for å være visjonsløst og mangle satsing på infrastruktur og verdiskapning. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
MANGLER VISJONER?: Tirsdag la finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) fram det nye statsbudsjettet for 2011. Nå blir statsbudsjettet slaktet av flere økonomer for å være visjonsløst og mangle satsing på infrastruktur og verdiskapning. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):  «At statsministeren i sin nyttårstale forklarte oss at vi etter oljen "skal leve av hverandres arbeid" virker alt annet enn beroligende. I alle land — også i Somalia og på Haiti — lever de av hverandres arbeid», skriver økonomiprofessor Erik S. Reinert.

I en kronikk tar han et oppgjør med finansminister Sigbjørn Johnsen.

Les kronikken «Om å spare og fordele seg til fant» her!

Slakter Tirsdag la Johnsen fram det nye statsbudsjettet for 2011. Flere økonomer slakter nå statsbudsjettet for å være visjonsløst og mangle satsing på infrastruktur og verdiskapning.

 Den anerkjente økonomen Reinert tar et oppgjør med det han mener er et statsbudsjett «med få langsiktige perspektiver»:

«Årets statsbudsjett viser hvor defensiv satsingen på teknologi og infrastruktur er. Etter mer enn ett år med massive overskrifter om nedfalne kjøreledninger og elendige tilstander i togtrafikken, får vi et slags "løft". Men et reaktivt et. Hva med de underinvesteringene i realøkonomien som har mer langsiktige og mindre synlige resultater, slik som i forskning og innovasjon?».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer