14 KILO MER: Nordmenn elsker kjøtt. Kjøttforbruket vårt har økt med hele 14 kilo per person i løpet av de ti siste årene,  Foto: Hilde Lillejord / Dagbladet
14 KILO MER: Nordmenn elsker kjøtt. Kjøttforbruket vårt har økt med hele 14 kilo per person i løpet av de ti siste årene, Foto: Hilde Lillejord / DagbladetVis mer

Vi spiser en kvart kilo kjøtt per dag - i snitt

Helsemyndighetene er bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Hver dag spiser nordmenn nesten en kvart kilo kjøtt i snitt. I løpet av et år blir det 77 kilo.

Bekymringsfullt mye, mener helsemyndighetene.

Helsedirektoratet anbefaler at vi øker forbruket av fisk og spiser mindre fete kjøttprodukter.

I strid med rådene har kjøttforbruket vårt økt med hele 14 kilo per person i løpet av de ti siste årene, skriver Adresseavisen.

- Vi har aldri noensinne spist så mye kjøtt her i landet, sier divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp i Helsedirektoratet.

Ved å spise mer kjøtt får nordmenn i seg mer av det mettede fettet, og de gunstige endringene i kostens fettsyresammensetning har stoppet opp.

- Kjøttprodukter er den nest største kilden for mettede fettsyrer. Det er viktig at forbruket av fete kjøttprodukter minsker. Vi har god dokumentasjon på at stort inntak av rødt og bearbeidet kjøtt gir økt kreftfare. Og ved å spise mye kjøtt reduserer vi inntaket av andre viktige matvarer, sier Klepp til Adresseavisen.


(NTB)