Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi spiser mer kjøtt

Forbruket vårt av kjøttvarer er doblet på 50 år, og vi spiser langt mer kjøtt enn fisk, viser ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennomsnittsnordmannen spiser hele 68 kilo kjøtt i løpet av ett år. Da er ikke alt kjøttet som kjøpes i Sverige tatt med, skriver Aftenposten.

Forbruket av svin og storfe er økt med henholdsvis 25 og 15 prosent siden 1979, viser tall fra Sosial- og helsedirektoratet (SHdir).

Også kjøttprodukter som kjøttdeig, farse og pølser har økt de siste årene.

Samtidig viser forbruksundersøkelser at vi siden 1990-årene har spist mindre fisk. I løpet av 2003 spiste hver av oss nesten 34 kilo fisk. 30 prosent er fet fisk som laks og ørret, mens magre fisketyper som torsk, sei og hyse, og produkter laget av disse artene, som vi spiser mest.

SHdir liker dårlig at vi stapper i oss stadig mer kjøttdeig og pølser, og ønsker at vi spiser mer rent kjøtt, helst fjærfe, når vi først skal spise kjøtt. Fiskeforbruket bør også økes, mener SHdir.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media