- Vi spør oss: Er det velgerne eller Stortinget de holder for narr?

Ap's Marianne Marthinsen ber Høyre avklare før valglokalene stenger.

BER OM AVKLARING: Marianne Marthinsen, som sitter i Stortingets finanskomité for Ap, ber Høyre avklare hvem de holder for narr. Her er hun avbildet sammen med finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).  Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
BER OM AVKLARING: Marianne Marthinsen, som sitter i Stortingets finanskomité for Ap, ber Høyre avklare hvem de holder for narr. Her er hun avbildet sammen med finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap). Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap's Marianne Marthinsen reager kraftig på uttalelsen til Høyre-politikeren Lars Myraune, som under en debatt i Skogn i Nord-Trønderlag tidligere denne uka sa at partiet egentlig ikke mente å kutte 1,5 milliarder kroner i overføringene til landbruket i løpet av ett år - selv om dette framgår i partiets alternative statsbudsjett for 2013

I et intervju med Dagbladet i dag står han på sitt, og forklarer at man ikke kan ta noen eksakte summer i Høyres alternative statsbudsjett bokstavelig.

- Da spør vi oss: Hva kan vi ta seriøst i Høyres alternative budsjett? Her er det to mulig forklaringer: Den ene er at Høyre ikke orker å se bøndene og landbruksorganisasjonene i øyene over kuttene de faktisk foreslår. Den andre er at Høyres alternative budsjett ikke er reelt. Det er nesten like ille uansett hva forklaringen er, sier Marthinsen, som sitter i finanskomiteen på Stortinget for Ap.    

- Vi lurer på: Er det Stortinget eller velgerne Høyre holder for narr? fortsetter hun.        
  Ber om avklaring Hun hevder at Høyre i flere debatter gjennom høsten og vinteren har vist til sitt alternative statsbudsjett når de har blitt utfordret på hvordan de skal dekke inn de 25 milliardene i skattelette som partiet går til valg på. 

- De har blant annet vist til dette store kuttet i overføringene til landbruket. Så hvis dette budsjettet bare er tull, så er det greit at det kommer fram før valglokalene stenger, sier hun. 

 

Overfor Dagbladet gjør imidlertid Høyre-nestleder Jan Tore Sanner det klart at Høyres alternative statsbudsjett for 2013 er Høyres alternativ for 2013. Der Myraune mener det er umulig å kutte 1,5 milliarder i overføringer til jordbruket i ett år, gjør Sanner det klart at det er det.   

- Da foreslår jeg at Jan Tore Sanner besøker bøndene og landbruksorganisasjonene og forteller dem hva de har å forholde seg til, sier Marthinsen.