Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi står bak Thor Erik

Nestleder i Sarsborg Arbeiderpartiet Hildur Bakkene tror Thor Erik Forsberg fortsatt kan komme på Stortinget.

STØTTE: Nestleder i Sarspborg Arbeiderparti Hildur Bakkene gir Thor Erik Forsberg sin fulle støtte, og ønsker han inn på Stortinget selv om han har innrømmet å ha brukt hasj jevnlig i årevis. Foto: Privat.
STØTTE: Nestleder i Sarspborg Arbeiderparti Hildur Bakkene gir Thor Erik Forsberg sin fulle støtte, og ønsker han inn på Stortinget selv om han har innrømmet å ha brukt hasj jevnlig i årevis. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag forteller stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Thor Erik Forsberg at han har brukt cannabis for å takle personlige kriser.

I et intervju med lokalavisa Sarpsborg Arbeiderblad forteller Forsberg åpent om problemene som har ført til at fylkeslagets nominasjonskomité har unnlatt å føre han opp blant 20 kandidater til fire nye år på Stortinget.

- Skuffet over ordføreren
Nestleder i Sarspborg Arbeiderparti Hildur Bakkene sier at hun forstår det som at lokalaget står bak vedtaket det gjordet 22. mai, og at Thor Erik Forsberg fortsatt er deres fremste kandidat.

- Jeg vet at ordfører i Sarspborg kommune Sindre Martinsen-Evje har sittet i nominasjonskomiteen og gått i mot Thor Erik, og det skuffer meg.  Om han skal få straff for det han har gjort er opp til politiet og domstolen. At vi skal drive å kaste stein på han i tillegg synes jeg blir helt feil, mener Bakkene.

Hun mener Stortinget skal representere folket, og at heller ikke folket er feilfrie.

- Det tunge han har vært gjennom kan også være med på å gjøre ham til en bedre politiker. Han vet hvordan det er å ha det skikkelig dritt, sier Bakkene.

Forsberg mistet samboeren sin i et tragisk dødsfall for åtte år siden, og begynnte da å bruke hasj for søvnproblemene han fikk. Han har senere opplevd dødsfall i familien. Det siste tett opp til 22. juli og massakren på Utøya. Forsberg var ikke på Utøya selv men engasjerte seg sterkt og ønsket å stille opp for både pårørende og overlevende. Blant dem Hildur Bakkene som mistet lillesøsteren sin Andrine Bakkene Espeland.

- Han har vært en kjempeviktig støtte for meg, samtidig som han har hatt det vanskelig selv. Jeg er ikke overasket over at det har blitt for mye for ham. Jeg synes at vi i partiet skal være der for mennesket og politikeren Thor Erik.

Støtte i AUF
AUF i Østfold sier også at de ikke stiller seg bak nominasjonsprosessen der Thor Erik Forsberg ikke får lov til å bli vurdert av Arbeiderpartiet og AUFs medlemmer i uravstemningen.

- Thor Erik har fortsatt full tillit hos AUF, sier Amalie Henriksen, nestleder i AUF i Østfold.

- I AUF er vi opptatt av politikk, ikke person. Han er fortsatt den samme politikeren han alltid har vært, og en sterk stemme for de saker og verdier AUF og arbeiderbevegelsen står for, sier Henriksen.

HASJ-PROBLEMER: Nominasjonskomiteen i Østfold Ap ønsker ikke fire nye år på Stortinget for Tor Erik Forsberg etter at han fortalte om sine rusproblemer. Foto: Privat
HASJ-PROBLEMER: Nominasjonskomiteen i Østfold Ap ønsker ikke fire nye år på Stortinget for Tor Erik Forsberg etter at han fortalte om sine rusproblemer. Foto: Privat Vis mer

Hun mener at ni personer i Aps nominasjonskomité ikke har rett til å stoppe den kandidaten som er foreslått av flest organisasjonsledd i partiet og fagbevegelsen.

- Det er uforståelig at nominasjonskomiteen velger å stenge Thor Erik helt ut av prosessen, uten å søke råd hos medlemmene. Det vitner om mangel på tillit til partiets og AUFs egne medlemmer, sier hun.

- Heavy rykter
En stortingspolitiker sier til Dagbladet at flere av kollegaene hans har visst om at at Forsberg har slitt psykisk.

- Han var åpen ovenfor meg om dette, men jeg var ikke klare over omfanget av problemene han hadde. Jeg har prøvde å støtte ham ved å sette han i kontakt med bedriftslegen.

Stortingspolitikeren forteller også at ryktene om Forsberg har vært verre en virkeligheten.

- Det har gått ganske "heavy" rykter om at han har vært sprøytenarkoman. Det er mulig det er derfor han har valgt å være åpen om sannheten, sier politikeren som beskriver Forsberg som en Ap-mann med hjerte for de svakeste i samfunnet.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media