DREPT I GARASJEN: Vegard Bjerck (43) ble 18. desember i fjor funnet ille tilredt i garasjeanlegget under bygningen der han bodde. Drapet er ennå ikke oppklart. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
DREPT I GARASJEN: Vegard Bjerck (43) ble 18. desember i fjor funnet ille tilredt i garasjeanlegget under bygningen der han bodde. Drapet er ennå ikke oppklart. Foto: ERLEND AAS/SCANPIXVis mer

- Vi står dessverre på bar bakke i etterforskningen

Politiet offentliggjorde fantomtegninger etter Skøyen-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo-politiet offentliggjorde i ettermiddag fantomtegningene de har laget i forbindelse med drapet på Skøyen 18. desember i fjor.

43-åringen Vegard Bjerck ble funnet ille tilredt i garasjeanlegget under bygningen der han bodde i sameiet Hofftunet, og politiet har fortsatt ingen mistenkte i saken. Drapsvåpenet er heller ikke funnet, og motivet for drapet er ikke kjent.

- I denne saken har alle et ansvar for å tenke igjennom om de har opplysninger som kan bidra til å oppklare saken, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde under en pressekonferanse på politihuset i Oslo.

Sprengt kapasitet
Der ble det vist fram fantomtegninger av tre personer som ble sett i nærheten av drapsstedet på det aktuelle tidspunktet. Disse er etterlyst som vitner.

Den ene personen, en mann, ble observert løpende nedover Hoffsveien cirka klokka 16.30 på drapsdagen. Den andre, også en mann, ble sett i garasjeanlegget til Coop Skøyen klokka 15. 30, mens den tredje, enten kvinne eller mann, ble observert i Gråbrødredveien cirka klokka 15.55.

- Vi står dessverre på bar bakke i denne etterforskningen. Det er derfor vi går ut med disse tegningene nå, sier Rohde til Dagbladet.no.

Oslo-politiet har fått en rekke tips i drapssaken, og fantomtegningene er laget på grunnlag av disse.

- Men volds- og sedelighetsavsnittet er ikke dimensjonert for så mange volds- og drapssaker som vi har hatt den seinere tida, sier Rohde og sier rett ut at kapasiteten hos Oslo-politiet er sprengt.


At drapet skjedde rett før jul, bidro heller ikke til å få fortgang i etterforskningen.
- Vi hadde folk på saken i jula, men det er klart at etterforskningen ikke er mest effektiv under en slik høytid, konstaterer Rohde.

Trenger hjelp fra publikum
Foreløpig står politiet uten så vel gjerningsmann som våpen eller motiv, og søker derfor tips fra publikum i forsøket på å få kartlagt alle personer og kjøretøy som befant seg i området rundt drapstidspunktet.

- Vi trenger publikums hjelp i denne saken, sier politiinspektøren og ber folk ta kontakt på telefonnummer 22 66 99 66 hvis de tror de har sett noe av betydning.

Politiet ønsker blant annet å få oversikt over hvilke biler som har stått parkert på gjesteparkeringen i det vestre garasjeanlegget i Hofftunet i perioden 17. desember til 19. desember 2008, samt alle biler som har parkert eller stoppet midlertidig i nærheten av sameiet mellom klokka 16 og 16.30 drapsdagen.

- Et vitne har fortalt politiet om en bil som bakkestartet eller ble dyttet i gang rundt klokka 16.30. Alle som har sett eller hatt befatning med dette, bes melde seg til politiet, la Rohde til.

Tips politiet: 22 66 99 66

PERSON 1: Mann observert løpende nedover Hoffsveien kl. 16.30 18. desember 2008.Fantomtegning: POLITIET
PERSON 1: Mann observert løpende nedover Hoffsveien kl. 16.30 18. desember 2008.Fantomtegning: POLITIET Vis mer
PERSON 2: Mann observert i garasjeanlegget til Coop Skøyen kl. 15.30 18. desember.Fantomtegning: POLITIET
PERSON 2: Mann observert i garasjeanlegget til Coop Skøyen kl. 15.30 18. desember.Fantomtegning: POLITIET Vis mer
PERSON 3: Mann eller kvinne observert i Gråbrødreveien kl. 15.55 18. desember.Fantomtegning: POLITIET
PERSON 3: Mann eller kvinne observert i Gråbrødreveien kl. 15.55 18. desember.Fantomtegning: POLITIET Vis mer