- Vi står midt i en orkan

Frp får katastrofale 9,5 prosent på en fersk TV 2-måling.

I STORMEN: Finansminister Siv Jensen har aldri fått så dårlig oppslutning som partileder, enn katastrofale 9,5 prosent oppslutning på TV 2s meningsmåling for november. Jensen skylder på stormen rundt det sterkt kritiserte statsbudsjettet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
I STORMEN: Finansminister Siv Jensen har aldri fått så dårlig oppslutning som partileder, enn katastrofale 9,5 prosent oppslutning på TV 2s meningsmåling for november. Jensen skylder på stormen rundt det sterkt kritiserte statsbudsjettet. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er ikke bra nok, sier Frp-leder Siv Jensen til TV 2.

TV-kanalen benytter byrået TNS Gallup, som ikke har hatt Frp så lavt siden 1995.

Oktober-oppslutningen på 9,5 prosent er hele 4,3 prosentpoengs tilbakegang siden forrige TV 2- måling.

Ved valget fikk Frp 16,3 prosents oppslutning.

- En stor andel av Fremskrittspartiets velgere har satt seg på gjerdet og avventer situasjonen. De venter til stormen rundt statsbudsjettet har lagt seg. Nå står vi midt i en orkan, jeg er ikke overrasket over at det får utslag på målingene, sier Jensen til kanalen.

Omtrent det samme sa Frp-lederen da Dagbladet for nøyaktig en uke siden konfronterte henne med 12,2 prosents oppslutning i Ipsos MMIs oktober-måling.

- En stor andel av velgerne har ikke gjort seg opp en mening om budsjettet, og det sier meg at de avventer og bruker litt tid på å sette seg inn i hva vi faktisk vil gjøre. Når den verste stormen er over, og man får fordøyet alle fakta, skal du ikke se bort fra at mange ser at dette kanskje ikke var så galt, sa Jensen til Dagbladet da.

Budsjettstorm For det første helblå budsjettet har kastet Høyre/Frp-regjeringen ut i en storm.

Målingen Ipsos MMI gjennomførte for Dagbladet, viste at velgerne vender seg mot statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp).

Der gikk begge regjeringspartiene tilbake, mens Arbeiderpartiet hadde framgang. Målt i antall mandater, var da Ap større enn Høyre og Frp tilsammen.

Høyre fikk 25,9 prosent, mot 28,5 i september. Arbeiderpartiet gikk fram 3,4 prosentpoeng, til 37,4 prosent.

Og velgernes har felt en nådeløs dom over budsjettet. På spørsmålet: «Synes du at statsbudsjettet regjeringen nylig har fremlagt fører Norge i riktig eller gal retning», svarte 46 prosent at de synes det går i feil retning. Bare 22 prosent likte retningen Siv og Erna tar landet, viste Dagbladets meningsmåling i oktober.

Høyre tilbake, Ap fram I TV 2-målingen i kveld, fortsetter den samme trenden for de to største partiene.

Høyre går 1,9 prosentpoeng tilbake, til 23,4 prosent. Ap fortsetter frammarsjen - opp 3,3 prosentpoeng til 39,8 prosent.

TV 2s mandatberegning viser at det er soleklart flertall for regjeringsskifte.