Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi starter avhør i dag

Blant annet av beboere der brannen startet.

STARTER AVHØR: Lensmann Magne Knudsen i Lærdal sier til Dagbladet at de kommer til å starte avhør av beboere angående brannen i dag. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
STARTER AVHØR: Lensmann Magne Knudsen i Lærdal sier til Dagbladet at de kommer til å starte avhør av beboere angående brannen i dag. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÆRDAL (Dagbladet): Til Dagbladet sier innsatsleder Magne Knudsen at politiet i dag vil starte med avhør av aktuelle personer i sammenheng med brannen i Lærdal.

- Vi vil blant annet avhøre beboere der brannen startet, sier Knudsen.

Ifølge Knudsen vil disse avhørene finne sted i kontorer der politiet har ledig kapasitet. Politiet har blant annet satt opp kontorer i lokalene til Lærdal Tannhelse.

Kripos har kommet til Årdal der de vil ha sin base. I samarbeid med lokale politietterforskere skal de drive teknisk og taktisk etterforskning.

- Teknikere fra Kripos vil begynne arbeidet i brannruinene seinere i dag, sier Knudsen til Dagbladet.

Knudsen kunne ikke si noe om brannårsak, men forteller at det vil inngå i etterforskningen.

Skal møte med Solberg og Anundsen Senere i dag skal Magne Knudsen møte statsminister Erna Solberg og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

Statsminister Erna Solberg ankom i dag katastroferammede Lærdalsøyri, hvor 23 hus i helga har brent ned til grunnen. Sammen med Anundsen skal hun i dag reise rundt og se på de rammede områdene, og snakke med både ofre, helter og politikere.

Det var en tydelig berørt statsminister som kom ut fra Lærdal sjukehus. Erna Solberg hadde besøkt flere av de berørte etter brannen. 

- Nå er det mange her som er slitne og trenger hjelp fra andre, sa Solberg til Dagbladet.

Lover å bidra - Bildene som ble vist forteller oss at det må ha vært en katastrofalt sterk brann, sier statsministeren.

INFOMØTE: Rådmann Alf Olsen Jr., Ordfører Jan Geir Solheim, Varaordfører Geir Berge Øverland og Lensmann Magne Knudsen på infomøte med innbyggerne i Lærdal. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
INFOMØTE: Rådmann Alf Olsen Jr., Ordfører Jan Geir Solheim, Varaordfører Geir Berge Øverland og Lensmann Magne Knudsen på infomøte med innbyggerne i Lærdal. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet Vis mer

Hun lover at regjeringen skal bidra.

- Det er tradisjon i Norge for at staten stiller opp med midler til infrastruktur for kriserammede kommuner.

Hele Norges coronakart