Nattevaktene vil hjelpe unge i Groruddalen

- Vi starter Nattevaktene for å unngå at ungdom gjør dumme valg

Veien fra rampestreker til å selge dop eller gjøre andre kriminelle handlinger kan bli altfor kort. Derfor starter Nattevaktene opp sitt arbeid i Groruddalen i helga.

VIL BIDRA: Mohsan Raja (midten) gjenoppliver Nattevaktene, for å gi et postivt bidrag til de unge i Groruddalen. De to kameratene Werhad A. Bejani (t.v) og Bashkim Osmani (t.h) skal også være med og prate med de unge i Oslo øst. Bejani og Osmani jobber som sjefer i et telefonsalg-firma, og vil hjelpe unge med å gi dem jobb. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
VIL BIDRA: Mohsan Raja (midten) gjenoppliver Nattevaktene, for å gi et postivt bidrag til de unge i Groruddalen. De to kameratene Werhad A. Bejani (t.v) og Bashkim Osmani (t.h) skal også være med og prate med de unge i Oslo øst. Bejani og Osmani jobber som sjefer i et telefonsalg-firma, og vil hjelpe unge med å gi dem jobb. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har Groruddalen i Oslo, med Stovner og Vestli i spissen, vært i nyhetsbildet, på grunn av en økning i ungdomskriminalitet og steinkasting mot Natteravnene. Den negative utviklingen engasjerte i «årets Oslo-borger 2015», Mohsan Raja (33) og legen Usman Mushtaq (28).

- Det negative i mediene og steinkastinga på Natteravnene fikk oss til å reagere. Natteravnene er et fantastisk prosjekt, men vi vil gjøre mer og nå lenger ut, og starter derfor Nattevaktene, sier Mushtaq.

- Fullfør skolen

Allerede i helga er kameratene i gang. Nær hundre personer sier de vil bidra.

- Vi har vokst opp i Groruddalen og opplevd utenforskap, å bli mistenkeliggjort og diskriminert. Vi skal ikke kjefte, men få de unge til å fullføre skole eller fagbrev, sier Raja.

Han er på kontoret til den norskkurdiske kameraten Werhad Bejani, som også vil bli med.

- Vi vet hvordan det er å vokse opp og høre at du er et problem. Barn og unge er framtida vår, men unge på Stovner hører stadig at de bor i et område der det nærmest er svenske tilstander - og at det er de som er grunnen til det, sier Bejani.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer