I KRISE: SAS offentliggjorde i dag sin spareplan. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
I KRISE: SAS offentliggjorde i dag sin spareplan. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

- Vi stiller oss bak planen, og gjør alt for å spare arbeidsplasser

SAS-ansatte har vært forberedt på store forandringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elisabeth Goffeng, leder for Norsk Kabinforening og ansatt-representant for Norge i SAS-styret, sier de ansatte vil stille seg bak spareplanen som nå er offentliggjort.

- SAS har lenge vært i krise, og de ansatte har stilt opp kontinuerlig i fire-fem år med målsetning om å redde arbeidsplasser. Det vil vi fortsette med å gjøre, og vi godtar og stiller oss bak intensjonene bak spareplanen, sier Goffeng til Dagbladet.

Hun forteller at de nå vil ha ha medlemsmøter nærmest kontinuerlig i dagene som kommer.

- Vi er nå nødt til å diskutere detaljene i planen, men det ligger i sakens natur at det dreier seg om å redde arbeidsplasser.

Goffeng forteller at de ansatte har vært forberedt på at det ville komme et krav om store endringer, men at ingen har kjent til det konkrete innholdet i spareplanen.

- Lekkasjene i media har også skapt usikkerhet hos de ansatte. Det er klart det er en krevende situasjon, men jeg var på Gardermoen i hele går, og selv om stemningen var spent, oppfattet jeg ikke at det var noen krisestemning, sier Goffeng.

GODTAR: Elisabeth Goffeng, leder for Norsk Kabinforening og ansatt-representant for Norge i SAS-styret, sier de ansatte vil stille seg bak spareplanen som nå er offentliggjort. Bilde fra en tidligere anledning.
Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
GODTAR: Elisabeth Goffeng, leder for Norsk Kabinforening og ansatt-representant for Norge i SAS-styret, sier de ansatte vil stille seg bak spareplanen som nå er offentliggjort. Bilde fra en tidligere anledning. Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer