- Vi sto innelåst i en tunnel full av røyk

Hans Høydalsvik kom først til ulykkesstedet på Sunnmøre.

FØRST TIL STEDET: Hans Høydalsvik kom kjørende mot Volda i bilen sin da han støtte på ulykken i Eiksundtunnelen der fem personer omkom. Det var så mye røyk i tunnelen at det ikke var mulig å se tunnelveggene. Foto: John Terje Pedersen
FØRST TIL STEDET: Hans Høydalsvik kom kjørende mot Volda i bilen sin da han støtte på ulykken i Eiksundtunnelen der fem personer omkom. Det var så mye røyk i tunnelen at det ikke var mulig å se tunnelveggene. Foto: John Terje PedersenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||VOLDA (Dagbladet.no): Hans Høydalsvik var på vei til Volda da han kjørte inn i Eiksundtunnelen, der fem personer omkom i en bilulykke, ved 21-tida i går kveld.
 

Drøye to kilometer inn i tunnelen, i en sving, møtte han en vegg av røyk.

- Jeg så at det hadde skjedd en ulykke. Trolig kom jeg til stedet omtrent et halvt minutt etter at det skjedde, sier Høydalsvik til Dagbladet.


Så ikke veggene
ULYKKESSTEDET: Her, rundt to kilometer inne i Eiksundtunnelen, skjedde den tragiske ulykken. I dag har noen lagt ned blomster i svingen der fem personer omkom. Foto: John Terje Pedersen
ULYKKESSTEDET: Her, rundt to kilometer inne i Eiksundtunnelen, skjedde den tragiske ulykken. I dag har noen lagt ned blomster i svingen der fem personer omkom. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

En personbil og en varebil hadde kollidert, og bilene hadde begynt å brenne. Sammen med mannen i bilen som kom bak, så Høydalsvik at han ikke hadde noe annet valg enn å snu.

- Det var så mye røyk at vi ikke så tunnelveggene. Vi bestemte oss for at vi bare måtte komme oss ut. Jeg vet ikke hvor mye røyk vi hadde tålt, sier Høydalsvik.

De snudde bilene på intuisjon, og begynte å kjøre motsatt vei. Der møtte de minst ti andre biler som de stoppet og fikk snudd.

- Det var en merkelig opplevelse å stå innelåst med tunnelveggene rundt deg i en tunnel full av røyk. Vi hadde bare én mulighet for å komme oss ut, sier Høydalsvik.

- Vi sto innelåst i en tunnel full av røyk

 

- Tragisk ulykke

Han tror ikke det hadde vært mulig å redde noen av de fem personene som var i bilene.

- Politiet har også sagt at vi gjorde det eneste riktige, så vi får håpe det. Jeg tror ikke vi hadde hatt mye igjen for å prøve å redde noen i den situasjonen, sier Høydalsvik.

Når han endelig kom seg ut av tunnelen, ble han stående og dirigere bort trafikk i et par timer før han dro i politiavhør og til legesjekk.

Dagen i dag blir tung for lokalsamfunnene i Ørsta og Volda.

- Det er en tragisk ulykke som ikke burde skjedd. Vi er blant de heldige som kom oss ut, sier Høydalsvik.

 

Fire unge menn

Ordføreren i Ørsta bekreftet til Dagbladet tidligere i dag at fire unge menn fra Ørsta satt i den ene av ulykkesbilene, og er omkommet. I tillegg skal en familiefar være den femte som omkom.

Kulturhuset i Ørsta åpnes klokka 12 for sorgsamvær.

I Eiksundtunnelen er det i dag lagt ned blomster ved ulykkesstedet.