SJOKK OG VANTRO: Bildet er tatt bare øyeblikk etter knivdrapet; venner av drepte Juan Navarro står sjokkerte igjen på åstedet mens avdøde bæres bort i bakgrunnen. Foto: PRIVAT
SJOKK OG VANTRO: Bildet er tatt bare øyeblikk etter knivdrapet; venner av drepte Juan Navarro står sjokkerte igjen på åstedet mens avdøde bæres bort i bakgrunnen. Foto: PRIVATVis mer

- Vi sto rett ved siden av og kunne ikke gjøre noe

Kamerater av drepte Juan «Nito» Navarro (28) ble hjelpeløse vitner til drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi sto rett ved siden av og kunne ikke gjøre noe. Nito kom mot oss, men falt rett i bakken. En av oss reiv av seg genseren for å prøve å stoppe blodet, men da var det for seint, forteller en kamerat av knivdrepte Juan «Nito» Navarro (28) til Dagbladet.no.

- Pisket opp stemningen
Kameraten er en av flere som ble vitne til den tragiske hendelsen der den 28-årige småbarnsfaren brutalt ble drept av sin 26-årige venn på Romsås i Oslo i går ettermiddag. Han forteller at en tredjeperson i forkant av hendelsen pisket opp stemningen i lokalmiljøet.

- Han sa til Nito at drapssiktede sa han var en tyster, og at han hadde «byttet side», forteller han.

Nito er kjent for politiet for forhold fra noen år tilbake - men hadde den seinere tida kommet seg ut av kriminaliteten og spilte blant annet fotball på høyt nivå.

Navarro ble til slutt overbevist om at han burde dra og møte 26-åringen, som han vokste opp sammen med. Dermed gikk det ut melding i vennegjengen om at de to skulle møtes i går ettermiddag.

- Ingen trodde det skulle bli slåsskamp. Men 26-åringen gikk opp til mora si og hentet en kniv, forteller vitnet, som i går kveld satt i avhør med politiet.

Slag
Han forteller videre at de to mennene etter hvert begynte å krangle høylytt, og at Nito til slutt slo til drapssiktede - som reagerte spontant ved å trekke kniven og stikke vennen to ganger.

DREPT: Småbarnsfaren Juan «Nito» Navarro (28) ble brutalt drept av sin 26-årige kamerat på Romsås i Oslo i går. Foto: PRIVAT
DREPT: Småbarnsfaren Juan «Nito» Navarro (28) ble brutalt drept av sin 26-årige kamerat på Romsås i Oslo i går. Foto: PRIVAT Vis mer

26-åringen har innrømmet at det var han som stakk - men hevder det skjedde i nødverge.

Kameratene ringte ambulanse - som de mener brukte lang tid på å komme. I mellomtida stakk drapssiktede fra åstedet.

Etter at politiet var kommet til stedet, gikk en fra vennegjengen til Romsås senter i nærheten. Der traff han på 26-åringen.

- Han pratet med ham, og skjønte at han hadde tenkt å melde seg. Derfor ringte han politiet og holdt ham fast til de kom og pågrep ham, sier vitnet til Dagbladet.no.

- Må ha fått «noia»
Han kjenner selv 26-åringen godt og vet at han har slitt psykisk over lang tid..

- Han har paranoia. Han går ofte til psykolog og er bestandig redd. Da han drepte Nito, må han ha fått «noia», det hele skjedde på et par sekunder, sier vitnet.

SIKTET FOR KNIVDRAP: 26-åringen som nå sitter i politiets varetekt for knivdrapet på Juan Navarro - en 26-åring med tung kriminell fortid. Foto: POLITIET
SIKTET FOR KNIVDRAP: 26-åringen som nå sitter i politiets varetekt for knivdrapet på Juan Navarro - en 26-åring med tung kriminell fortid. Foto: POLITIET Vis mer

Han er oppgitt og trist over å ha mistet en god kompis i et helt meningsløst oppgjør.

- Jeg får bare håpe folk lærer av dette, sier han.

Den drapssiktede, som har en tung kriminell fortid med blant annet en svært alvorlig voldsdom på rullebladet, vil trolig bli avhørt først i dag.

LOKALMILJØET PREGET: Romsås er sterkt preget av gårsdagens tragiske hendelse. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
LOKALMILJØET PREGET: Romsås er sterkt preget av gårsdagens tragiske hendelse. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer