- Vi stod skulder ved skulder med B-gjengen

Sentrale gjengmedlemmer overvar gatekampene i Oslo og er illsinte på de som startet bråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet og sentrale personer i Oslos gjengmiljø bekrefter at flere personer fra både B-gjengen og den rivaliserende gjengen Young Guns var til stede under gatekampene i Oslo i går.- Alle var der. Vi var en 20-25 stykk fra vår side, sier en sentral person i Young Guns-miljøet til Dagbladet.no.

Men de var ifølge både politiet og seg selv ikke involvert i bråket.

- Vi stod skulder ved skulder med B-gjengen. Vi møtte mange av dem, og alle tok det helt rolig, sier mannen. Tett fulgt av politietEtter det Dagbladet.no erfarer fulgte spanere fra politiets gjengprosjekt flere antatte gjengmedlemmer helt fra starten av demonstrasjonene i går. Disse gruppene skal ha blitt bedt om å fjerne seg fra områdene med mest bråk.- Vi var der bare for å se på og vise vår støtte til Palestina. Og politiet var rundt oss hele tiden uansett, sier han.

Det gikk tidlig i går kveld rykter om at også en større gruppe såkalte casuals, voldssøkende fotballpøbler, var blant bråkmakerne ved Stortinget.

Dagbladet.no observerte flere ganger at kraftige hvite menn i 30-åra som ikke tilhørte politiet eller de tradisjonelle demonstrantene i Oslo blandet seg inn i ulike situasjoner, men har ikke fått bekreftet at de tilhørte casualsmiljøene.Gjengmedlemmene som overvar demonstrasjonene er sinte på de som utøvde volden og lagde bråk i går.- Det blir ikke fred på den måten. Spesielt vi vet at en ikke får fram et sånt budskap ved å bruke vold. Vi vet av det livet vi lever i Oslo, med all volden, at det aldri slutter. Vi prøvde faktisk å roe ned folk der. Men det var for mange som var der bare fordi de ville lage bråk for politiet. De ville bare lage bråk og faenskap uansett, sier mannen. - Ikke mot jøderDagbladet.no vet at sentrale skikkelser på både A- og B-siden er svært opptatt av konflikten i Midt-Østen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer