Vi stoler ikke på deg, Jens!

Aldri har tiltroen til en norsk regjering vært mindre enn til regjeringen Stoltenberg. Dagbladets barometer avslører at selv forsikringsbransjen nyter større tiltro i befolkningen enn regjeringen gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Høyre klarere

Og forklaringen på den lave tiltroen?

- Den finner vi i den klassiske, gammeldagse valgkampen som er i ferd med å vokse fram, sier valgforsker Frank Aarebrot.

- Fram til i fjor høst dreide valgkampen seg om personer. Selve regjeringen havnet da i skyggen, og unngikk den verste kritikken. I dag er det ikke lenger to personer som står mot hverandre, men to partier som med ulikt samfunnssyn kjemper om regjeringsmakt. Dermed bedømmes regjeringen mer ut fra politikk enn ut fra personer, framholder valgforskeren, som synes Høyre i denne striden har lyktes best i å markere sine saker.

- Høyre har klart å framstå som mye klarere: Vil du ha skattelette, så stem Høyre. Arbeiderpartiet har det ikke så enkelt, fordi det er mange partier som slåss om de velgerne som er opptatt av velferdssaker.

Politiet på topp

Barometeret kartlegger også tiltroen til en lang rekke andre norske institusjoner. På topp troner - som vanlig - politiet. Hakk i hæl følger Forbrukerombudet, mens NRK tar den tredje plassen.

Regjeringen inntar en beskjeden 20. plass, bak blant annet Næringslivets Hovedorganisasjon, forsikringsselskapene og offentlige etater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer