- Vi streiker så lenge vi må

Klokka seks i dag gikk 82.000 nordmenn ut i streik, samtidig som LO varsler at streiken kan bli utvidet over helga. - Vi krever høyere lønn og streiker så lenge vi må, sier ansatte ved Grand Hotell i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingsutvalget i NHO avsluttet i går kveld et siste møte uten at det kunne hindre storstreiken som trådde i kraft klokka seks i dag.

Viseadministrerende direktør i NHO, Lars Christian Berge, har ifølge NRK antydet at NHO er villig til å komme med et bedre tilbud for å få slutt på streiken. Samtidig sier LO-leder Yngve Hågensen at streiken kan bli utvidet fra tirsdag i neste uke.

- Vi streiker så lenge vi må. Vi har masse penger i kassa, og er forberedt på å holde ut noen uker, sier Tom Larsen og Ingeborg Svartås som står streikevakt ved Grand Hotell i Oslo i morgentimene.

- Vi streiker for høyere lønn, raskere innføring av femukers ferie og kortere forhandlingsperioder. For de som jobber her på hotellet betyr nok lønna mest, sier Svartås som er hovedtillitsvalgt i Hotell og Restaurant-klubben ved hotellet.

Mens Dagbladet :på nettet var på besøk i sjutida begynte de første gjestene å forlate hotellet på Karl Johans gate. Når alle gjestene har fått frokost og har sjekket ut, stenger hotellet.

- Det er leit at man må gå til det skrittet å streike og at hotellet stenges, men det er en naturlig konsekvens av det som skjer. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra gjestene, sier streikevaktene.

LO-leder Yngve Hågensen sier det nå er opp til arbeidsgiverne å legge fram et nytt og bedre tilbud. Hågensen har så langt ikke konkretisert hva dette må inneholde, og LO har ikke lagt fram noe nytt krav til NHO.

STREIKEVILLIG: - Vi streiker så lenge vi må, sier Tom Larsen og Ingeborg Svartås ved Grand Hotell.
HØYERE LØNN: Ingeborg Svartås, hovedtillitsvalgt i Hotell og Restaurant-klubben ved Grand Hotell, krever høyere lønn.