- Vi styrer best

- Jobben med å styre landet har ikke vært tøffere noen gang på 90-tallet. Og sentrumsregjeringen har det beste styringsgrunnlaget i Stortinget, sier næringsminister og Venstre-leder Lars Sponheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han sier han er bombesikker på at Bondevik-regjeringen overlever statsbudsjettet.

- For hva er alternativet? En Jagland-regjering vil få mye større problemer med å styre nå enn den hadde fått hvis den hadde fortsatt i fjor. Jagland har færre manøvreringsmuligheter i Stortinget enn oss. Og i mellomtida har han skaffet seg flere politiske uvenner. Jeg er overbevist om at vi er det beste alternativet til å styre nå, sier Sponheim til Dagbladet.

Han lover et stramt sentrumsbudsjett, og sier at det er noe som gleder en Venstre-leder. - Det er ingen motsetning mellom innstramming og sentrumsprofil. Sentrumspolitikk er også en stram politikk når landet trenger det, sier Sponheim.

Det er ingen skamfull partileder som nå innrømmer at regjeringen må løpe fra løftene fra Voksenåsen.

- Vi må ta den økonomiske virkeligheten inn over oss. De ytre forhold er nå slik at det tar lenger tid å gjennomføre tiltakene i Voksenåsen-erklæringen enn vi trodde da vi laget den i fjor, forklarer Sponheim. Han sier styring av landets økonomi nå gå foran alt, og mener det ikke vil være vanskelig å få sitt parti med på en slik kriseforståelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer