ARBEIDSMILJØLOVEN: Kommunalsjef Gro Li Sletvold sier de har fulgt Arbeidsmiljølovens bestemmelser: - Kommunen har hele veien hatt ønske om å opptre ryddig siden denne saken dukket opp, sier hun. 
Foto: Line Brustad / Dagbladet
ARBEIDSMILJØLOVEN: Kommunalsjef Gro Li Sletvold sier de har fulgt Arbeidsmiljølovens bestemmelser: - Kommunen har hele veien hatt ønske om å opptre ryddig siden denne saken dukket opp, sier hun. Foto: Line Brustad / DagbladetVis mer

- Vi suspenderte ham øyeblikkelig. Mer kunne vi ikke gjøre for vi visste ikke noe

Dagen etter at overgrepene ble kjent, innkalte kommunalsjef i Ringebu den siktede læreren til møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Læreren som er siktet for seksuelle overgrep mot to av sine elever ved en skole i Ringebu, tilsto i juni forholdene. Han ble i mai pågrepet på vei til jobb på skolen.

Han ble, som Dagbladet skriver i dag, pågrepet etter at moren til en av de fornærmede jentene varslet politiet om en seksualisert chat-logg mellom læreren og jenta.

- Ryddig Arbeidsgiveransvarlig for lærere i Ringebu kommune er kommunalsjef Gro Li Sletvold.

- Kommunen har hele veien hatt ønske om å opptre ryddig siden denne saken dukket opp. Vi har fulgt Arbeidsmiljølovens bestemmelser, sier Li Sletvold til Dagbladet.

LES HELE HISTORIEN: I Dagbladet i dag forteller mora til den ene fornærmede jentenes kjæreste om hvordan overgrepene ble avslørt. Foto: FAKSIMILE DAGBLADET LØRDAG 10. 11 2012
LES HELE HISTORIEN: I Dagbladet i dag forteller mora til den ene fornærmede jentenes kjæreste om hvordan overgrepene ble avslørt. Foto: FAKSIMILE DAGBLADET LØRDAG 10. 11 2012 Vis mer

- Hva har kommunen gjort for å stoppe det som skjedde?

- Kommunen suspenderte han øyeblikkelig da vi ble orientert om siktelsen for overgrep. Noe mer har vi ikke kunnet gjøre, for vi har ikke visst noe, sier kommunalsjef Gro Li Sletvold.

Innkalte læreren Både den nye rektoren og arbeidsgiveransvarlig Sletvold ble varslet av politiet samme dag som læreren ble pågrepet.

- Dagen etter innkalte rektoren og jeg den siktede læreren til et møte. Han måtte levere fra seg nøklene, og mistet tilgang til skolen, sier Sletvold. 

TILSTÅTT: Advokat Tor Kolden for den overgrepssiktede læreren som har tilstått seksuelle overgrep mot to av sine elever, sier at læreren er opptatt av å gjøre opp for seg. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbaldet
TILSTÅTT: Advokat Tor Kolden for den overgrepssiktede læreren som har tilstått seksuelle overgrep mot to av sine elever, sier at læreren er opptatt av å gjøre opp for seg. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbaldet Vis mer

Læreren er siktet både etter straffelovens paragraf 196 for seksuell omgang med barn under 16 år og etter paragraf 193 for misbruk av stilling til å skaffe seg sex.

Via sin advokat Tor Kolden sier læreren at han er opptatt av å gjøre opp for seg, så vil han komme videre i livet.