«Vi sverger ved den allmektige allah at vi aldri vil slutte å slåss mot dere.»

Med blod på hendene forklarer han hvorfor han drepte britisk soldat med machete midt på gata i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En britisk soldat ble brutalt drept midt på lyse dagen i Woolwoch i London klokka 14.20 i dag. Soldaten ble først påkjørt med bil, før han ble angrepet med kniver og macheter.

De to gjerningsmennene ble skutt og skadd under politiets pågripelse.

Sverget ved allah En av gjerningsmennene ble filmet kort tid etter ugjerningen. I videoen fra ITV, som du kan se øverst i denne saken, forklarer han det som statsminister David Cameron mener det er sterke indikasjoner på er et terrorangrep.

- Vi sverger ved den allmektige allah at vi aldri vil slutte å slåss mot dere. Den eneste grunnen til at vi har gjort dette er fordi muslimer dør hver eneste dag. Denne britiske soldaten er bare «øye for øye, tann for tann», sier gjerningsmannen mens han ser rett inn i kamera.

- Vi beklager til kvinnen (et vitne, journ.anm.) som måtte se dette i dag, men i våre land må kvinner se det samme. Dere vil aldri være trygge. Fjern regjeringen deres. De bryr seg ikke om dere, sier mannen stående med en machete og en kniv i sine blodige hender.

Heroiske vitner Et vitne The Guardian har snakket med beskriver angrepet som gjentatte knivstikk, men flere britiske medier melder at soldaten skal ha blitt halshugd.

Det var også vitner på stedet som forsøkte å yte førstehjelp til offeret mens gjerningsmennene fortsatt var på åstedet og før bevæpnet politi hadde kommet til stedet.

Ville bli filmet Et vitne omtaler de to gjerningsmennene som «dyr» til LBC-radio.

- Disse to menne var gale, de var som dyr. De dro ham fra fortauet og dumpet liket midt i veien, sa han.

Gjerningsmennene skal ha bedt folk om å ta bilder av dem, og vitnet beskriver dem som uanfektet av alt annet som skjedde rundt dem.

- De var mer interesserte i å bli tatt bilder av, og sprang opp og ned veien.

RETTSMEDISNERE PÅ STEDET: Britisk politi har satt opp et telt over åstedet i John Wilson Street i Woolwich i London. Foto: Facundo Arrizabalaga / EPA / NTB Scanpix
RETTSMEDISNERE PÅ STEDET: Britisk politi har satt opp et telt over åstedet i John Wilson Street i Woolwich i London. Foto: Facundo Arrizabalaga / EPA / NTB Scanpix Vis mer