Vi svir av 7 milliarder kroner på nettspill i år

300 000 av oss spiller om penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år bruker vi over 7 milliarder kroner på utenlandske spillesider på nettet.

Rundt 300 000 her i landet spiller pengespill på nettet. Halvparten av disse spiller nettpoker. I løpet av året vil det bli svidd av totalt 7 milliarder kroner på utenlandske spillsider på nettet, skriver Aftenposten.

7 milliarder kroner kan høres mye ut, men hvis man ser utviklingen i løpet av de siste seks årene, har vi i løpet av denne perioden sløst bort over 26 milliarder kroner bare på utenlandske nettspillsider. Det tilsvarer fem nye operabygg i Bjørvika, eller 25 nye hoppbakker i Holmenkollen.

- Vi har en pengesterk og rik befolkning og godt utbygd infrastruktur i form av rask bredbåndsforbindelse. Det er klart Norge da er et interessant marked for nettspillaktører, sier direktør Atle Hamar i Lotteri- og Stiftelsestilsynet.

I fjor utgjorde spill på utenlandske nettsteder 18,7 prosent av omsetningen i det norske spillmarkedet.

Tilsynet måler fire ganger i året hvor mange som spiller på utenlandske nettsider, og hvor mye de spiller bort. Årets første måling ble gjort i mars.

- 9 prosent svarte at de spilte pengespill på Internett. Det er første gangen tallet er så høyt. Det har ligget på rundt 6-7 prosent. Det er en klar indikasjon på at antall spillere fortsatt vil øke framover, sier informasjonssjef Rune Timberlid i Lotteri- og Stiftelsestilsynet.

Han frykter at omsetningen på utenlandske nettsider vil overgå omsetningen til Norsk Tipping, som i fjor var på 10,3 milliarder kroner.

Foto: OLE C.H. THOMASSEN
Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer

(NTB)

Vi svir av 7 milliarder kroner på nettspill i år