- Vi syns ikke så mye om at streiken er over

Nå må jentene tilbake til skolebenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):

For en uke siden snakket Dagbladet.no med venninnene Camilla Melbye (18), Lene Sleperud (19) og Marianne Mikkelsen (18) som alle tre går på Lambertseter videregående i Oslo.

- Håper de streiker til vi er ferdig med muntlig, mente jentene den gang.

Men nå er streiken over og jentene må sette seg på skolebenken igjen i stedet for å nyte late dager på stranda i sommerværet.

- Vi syns ikke så mye om at streiken er over, sier Marianne til Dagbladet.no.

Hun vet foreløpig ikke om hun faktisk slipper muntlig eksamen.

- Vi vet ikke om vi slipper ennå. Vi har fått lite informasjon, de har lagt ut litt innimellom på skolens hjemmesider, det er det hele, sier attenåringen.

Har forståelse

MÅ BRYTE IDYLLEN: Park- og strandlivet er over for Camilla Melbye (18), Lene Sleperud (19) og Marianne Mikkelsen (18). I morgen må de tilbake til skolebenken. Foto: Arnhild Aass Kristiansen/ Dagbladet.no
MÅ BRYTE IDYLLEN: Park- og strandlivet er over for Camilla Melbye (18), Lene Sleperud (19) og Marianne Mikkelsen (18). I morgen må de tilbake til skolebenken. Foto: Arnhild Aass Kristiansen/ Dagbladet.no Vis mer

Da Dagbladet.no snakket med jentene sist, var de litt oppgitt over at de måtte ha eksamen på tross av streiken.

- Det er dårlig, når de først skal streike så kunne vi i det minste sluppet eksamen. Håper de streiker til vi har muntlig eksamen i alle fall, slik at vi slipper den, sa jentene den gang.

Likevel hadde de forståelse for at lærerne på Lambertseter videregående skole streiket.

- Vi har byttet kontaktlærer sju eller åtte ganger fordi det har vært lærere som har sluttet eller blitt sykemeldt og slike ting. Det går ut over undervisningen, og det er helt håpløst når en lærer som ikke kan navnet ditt skal sette karakter på deg. Hvis de hadde fått litt mer i lønn, så hadde det kanskje ikke vært slik, mente Lene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke mer lønn

Tidligere dag tok Unio-streiken ellers i landet slutt. De streikende fikk ikke mer penger som ønsket, men i stedet godtok de løftet om høyere lønn neste år. Konflikten varte i nestent to uker, og lærere, sykepleiere, førskolelærere, fysioterapeuter og ergoterapeuter er noen av dem som har holdt seg borte fra arbeidsplassene sine.

Totalt var 11 200 kommuneansatte Unio-medlemmer i streik før konflikten løste seg i dag. I morgen fra klokka 06.00 møter alle på jobb igjen.

- Vi syns ikke så mye om at streiken er over