Donald Trump angriper Syria

- Vi syrere er sønderknust og slitne, men også fornøyd med at noen endelig angriper Assad

I over seks år har verden sett at over en halv million syrere har blitt drept: Nå håper syrere at USAs angrep er starten på slutten for deres lidelser - og Bashar al-Assad og hans regime.

DAGLIGE ANGREP. Innbyggere i opprørskontrollerte Idlib undersøker et nabolag som nylig er blitt bombet av enten russiske eller syriske fly. - Hver eneste dag angriper Bashar al-Assad og hans regime det syriske folket Nå må verden stoppe ham, sier Hanan al-Balkhe, representant for SNC i Norge. Foto: Ammar Abdullah / Reuters / Scanpix 
DAGLIGE ANGREP. Innbyggere i opprørskontrollerte Idlib undersøker et nabolag som nylig er blitt bombet av enten russiske eller syriske fly. - Hver eneste dag angriper Bashar al-Assad og hans regime det syriske folket Nå må verden stoppe ham, sier Hanan al-Balkhe, representant for SNC i Norge. Foto: Ammar Abdullah / Reuters / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I natt angrep USA flybasen til Bashar al-Assad i Homs. Russerne og Bashar al-Assad raser, men blant innbyggerne i Idlib er stemningen en helt annen.

- Alle syrere er fornøyd med at noen endelig angriper Assad. Til og med syrerne som ikke ville ha militær intervensjon er det. I over seks år har den internasjonale verden holdt seg på sidelinja og sett krigsforbryteren Bashar al-Assad og hans folk drepe syriske sivile. Derfor er vi glade for at den nye amerikanske administrasjonen svarte raskt. Men det er ikke nok, sier Hanan al-Balkhe.

- Krigsforbryter må bort

Samtidig understreker hun at syrerne lurer veldig på hva som nå kommer til å skje videre. Siden det fredelige opprøret mot Bashar al-Assad startet våren 2011, har mer enn en halv million mennesker blitt drept, millioner av syrere er skadd og lemlestet for livet, i tillegg til at over halvparten av landets 22 millioner innbyggere er på flukt.

«Er det nå de endelig skal bli kvitt sin diktator?», håper mange syrere.

Hanan al-Balkhe er en syrisk kvinne som bor i Norge og er offisiell representant for Den syriske nasjonalkoalisjon (SNC) i Norge, den største opposisjonsgruppa utenfor Syria. Hun er hele tida i kontakt med syrere i Idlib og verden forøvrig. Nå håper det antatte kjemiske angrepet i Khan Sheikhoun i Idlib gjør at Syria-konflikten tar en ny vending.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer