- Vi syter ikke, Jens

BODØ: Bodø-ordfører Odd-Tore Flyge gir Stoltenberg klar beskjed: Nordlendinger syter ikke!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rett før klokka ti i dag kom medlemmene av regjeringen til Bodø Rådhus. Noen kom med buss, mens andre, som Stoltenberg selv, ankom til fots. På rådhuset ble de mottatt av ordfører Odd-Tore Fygle.

- Vi syter ikke

Ordføreren vek ikke av veien for å ønske Stoltenberg velkommen til «forsvarsbyen Bodø» før han geleidet regjeringen til formannskapssalen. Forsvarets Overkommando Reitan i Bodø ble nylig forkastet som hovedkvarter for forsvaret, til fordel for Jåttå utenfor Stavanger. Politikerne har kommet med vage løfter om at Reitan fremdeles skal ha en sentral funksjon. Senere i dag skal Stoltenberg besøke Reitan, og ordfører Fygle gjorde det klart at han venter å få signaler om at Bodø består som forsvarsby.

Ordføreren ga også klar beskjed om at nordlendinger ikke syter: De tror på seg selv, men trenger midler til å bruke ressursene sine. Han advarte Stoltenberg mot hva som venter senere i dag: Nordlandsopprørerne har lovet å markere seg når de får sjansen. Stoltenberg så ut til å ta advarselen med godt humør.

Meningsmålingen som viser oppslutning på 20 prosent, har ikke gått upåaktet hen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer