Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi tar dommen til etterretning

Fremskrittspartiet fikk i dag vite at deres tidligere ungdomsleder er dømt for overgrep.

ANDRE NESTLEDER:Frps andre nestleder Per Arne Olsen sier at partiet tar dommen til etterretning. Foto: Silje Eide
ANDRE NESTLEDER:Frps andre nestleder Per Arne Olsen sier at partiet tar dommen til etterretning. Foto: Silje Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per Arne Olsen, andre nestleder i Frp, mottok i dag beskjeden om at Trond Birkedal, tidligere Fpu-topp, har blitt dømt for et seksuelt overgrep som skjedde da Birkedal var leder i ungdomspartiet.

- Vi tar dommen til etterretning, og vi må forholde oss til at den er anket. Saken er i rettsvesenet, og det er opp til dem å behandle saken, sier Olsen til Dagbaldet.

Kritikk Han synes at det er naturlig at partiet blir nevnt i omtalen av saken.

- Han var leder hos oss da overgrepet skal ha skjedd, så det er ikke rart, sier Olsen.

Frp fikk mye kritikk da Birkedal-saken sprakk i fjor. Ikke bare for måten saken først ble håndtert i media, men også for hvordan den nå 19 år gamle guttens anklager ble møtt i partiet.

Overgrepsforsker Tormod Kleiven sa tidligere denne måneden at Frp, av de sju partiene på Stortinget, har det mest tillitsvekkende skriftlige dokumentet for å forebygge seksuelle overgrep og håndtere eventuelle saker, ifølge Vårt Land.

Partiets regler ble forbedret senest i 2011, etter Birkedal-saken.

Anker I februar i år ble Birkedal i Stavanger tingrett  frikjent for seksuell omgang med 15-åringen. Dette punktet i dommen valgte statsadvokaten å anke. Trond Birkedal ble da også frikjent for seksuell handling med en annen 15-åring. Dette punktet ble ikke anket.

Birkedal har innrømmet å ha filmet gutter med skjult kamera, og at det var med seksuelt motiv. Han har også forklart at han har massert flere gutter, og utgitt seg for å være en ung kvinne på internett, for å få bilder av nakne eller lettkledte unge gutter.

Birkedal har imidlertid hele tiden nektet straffskyld for det mest alvorlige av tiltalepunktet, det han nå er dømt for, at han skal ha forgrepet seg på en 15 år gammel gutt i 2008.

Birkedals forsvarer, Arvid Sjødin, sier at de vil anke dommen som kom i dag.