POLITIKK: Statssekretær Hilde Singsaas (Ap) i Finansdepartementet arbeider for å øke yrkesdeltagelsen blant innvandrere.
POLITIKK: Statssekretær Hilde Singsaas (Ap) i Finansdepartementet arbeider for å øke yrkesdeltagelsen blant innvandrere.Vis mer

- Vi tar ikke imot flyktninger for at det skal lønne seg

- Alle må arbeide mer. Også innvandrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag avslørte Finansavisen at offentlige utgifter knyttet til innvandring har oversteget inntektene fra arbeidsinnvandring med 71 milliarder kroner under den sittende rød-grønne regjeringen, i perioden 2006 til 2012. Det tilsvarer en «skatt» på 28.000 kroner pr. yrkesaktiv i Norge.

Nå innrømmer Finansdepartementet og Arbeiderpartiet at dette er en stor utfordring.

- Det er et inndekningsbehov i de offentlige finansene frem til 2060. Derfor må vi iverksette tiltak for å øke inntektene eller redusere utgiftene. Vi er allerede er igang med tiltak, sier statssekretær Hilde Singsaas i Finansdepartementet til Finansavisen i dag.

Arbeiderpartiets politikk for å møte de statsfinansielle utfordringene er klar:

- Alle må arbeide mer. Også innvandrere. Dere skriver i lørdagens Finansavisen at regnestykkene deres er optimistiske siden de forutsetter 100 prosent integrasjon av barna. Vi er mer ambisiøse enn som så. Vår ambisjon er at vi også lykkes med å integrere foreldrene på en god måte slik at flest mulig kan leve av egen inntekt. Det er viktig for offentlige finanser, men også for den enkelte. Ingenting er viktigere for å motvirke forskjeller og fattigdom enn arbeid, sier statssekretær Hilde Singsaas til Finansavisen.

Les også: Taper 4,1 millioner kroner for hver ikke-vestlig innvandrer