Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi tar vare på den nærmeste familien

Ordfører Liv Kari Eskeland har samlet kriseledelsen i Stord kommune. Hun lover at den nærmeste familien til drapstragedien blir godt ivaretatt.

VIL VERNE FAMILIEN: Ordfører i Stord Kommune, Liv Kari Eskeland, sier at kommunen har sikret et godt tilbud til den hardt rammede familien i Sagvåg.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
VIL VERNE FAMILIEN: Ordfører i Stord Kommune, Liv Kari Eskeland, sier at kommunen har sikret et godt tilbud til den hardt rammede familien i Sagvåg. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORD (Dagbladet): - Familien som er blitt så hardt rammet i denne tragedien blir tatt vare på av Distriktspsykiatrisk senter i Helse Fonna. Vi er opptatt av at de skal bli vernet, og vil gjøre alt som står i vår makt for dem, sier ordfører Liv Kari Eskeland til Dagbladet.

Sjokkmelding Stord-samfunnet ble hardt rammet da det ble kjent at det hadde skjedd et drap i Valvatna ved Sagvåg torsdag ettermiddag. I dag kom sjokkmeldingen på en pressekonferanse ved lensmannskontoret. En 13 år gammel gutt er mistenkt for å ha tatt livet av en tre år gammel gutt. De har familiære relasjoner, som lensmann Bernt Norvalls har forklart.

Kriseledelsen i Stord kommune ble samlet ved 12.30-tida i dag. De sitter nå i møte for å forberede hvilke tiltak de skal gjøre i dag, i helgen og ikke minst når skolebarna kommer tilbake fra høstferie på mandag.

- Tenker på familien Den mistenkte 13-åringen er elev ved Nysæter ungdomsskole i Sagvåg. Rektor Trude Aamot ved skolen sier at alle tenker mye på familien som er rammet. Hun vil samle personalet i dag.

- Vi må snakke om det som har skjedd og forberede et opplegg for klassen hans og hele skolen når de kommer tilbake mandag. Vi vil vise ekstra omsorg for klassen som denne gutten tilhører. Det viktigste vil er å være trygge voksne for ungdommen vår. Vi må være der for hverandre. Deler av kriseteamet vil også være tilstede på skolen, sier rektor Trude Aamot.

- Åpner kirken - Vi har allerede besluttet at Nysæter kirke skal åpnes fra klokka 18.00 i ettermiddag. Den vil være åpen gjennom hele helga. Kommunen vil sørge for å ha kvalifisert personell tilstede i kirken. Det gjelder lege, psykolog, helsesøstre og folk fra skolen, sier ordfører Eskeland.

Hun sier at Stord kommune ikke er større enn at en hendelse som denne går sterkt inn på alle.

- Alle er berørt - Sagvåg er kommunens nest største tettsted med mellom 3000 og 4000 innbyggere. Alle vil føle seg berørt av denne tragiske hendelsen. Vi i kommunen vil forsøke å være der for dem alle. I tillegg til å ta vare på de berørte partene, skal vi snakke med omgivelsene, sier ordfører Liva Kari Eskeland.

Den 13 år gamle gutten som er mistenkt for å ha forvoldt tre-åringens død sitter nå i avhør med politiet. Han bistås av forsvarsadvokat Kjell Steinsbø.

DYP TRAGEDIE: Den tre år gamle gutten ble funnet død utenfor dette huste torsdag ettermiddag. Politiets kriminalteknikere jobber fremdeles på åstedet.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
DYP TRAGEDIE: Den tre år gamle gutten ble funnet død utenfor dette huste torsdag ettermiddag. Politiets kriminalteknikere jobber fremdeles på åstedet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
FORBEREDER Å MØTE ELEVENE: Rektor Trude Aamot ved Nysæter Ungdomsskule.vil samle personalet i dag for å forberede møtet med elevene på skolen mandag. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FORBEREDER Å MØTE ELEVENE: Rektor Trude Aamot ved Nysæter Ungdomsskule.vil samle personalet i dag for å forberede møtet med elevene på skolen mandag. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling