Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi tar vare på ham på best egnet måte

Siv Jensen er forferdet oversaken og glad for at Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv. Men hun skyver han ikke ut i kulden.

I SJOKK: Nyheten om siktelsen av Frp-politiker Trond Birkedal slo ned som en bombe da Siv Jensen og kollegaene satt i sentralstyremøte i går. Her fra  landstyremøtet i februar i år. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet.
I SJOKK: Nyheten om siktelsen av Frp-politiker Trond Birkedal slo ned som en bombe da Siv Jensen og kollegaene satt i sentralstyremøte i går. Her fra landstyremøtet i februar i år. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet): Siv Jensen reagerer med vantro og skuffelse over nyheten om den betrodde Frp-politikeren som er siktet for utuktig adferd. Frps ordførerkandidat i Stavanger skal ha nakenfilmet en ung mann i dusjen uten hans samtykke.

- Jeg er forferdet over denne saken, skuffet og lei meg, og jeg er glad for at han har trukket seg fra alle sine verv og at han er under etterforskning. Utover det er det vanskelig å kommentere saken, sier Siv Jensen til Dagbladet i vandrehallen på Stortinget i dag.

Hun presiserer at det er en enkeltperson som er under etterforskning, og at saken ikke dreier seg om politikk. Selv om Birkedal har trukket seg fra alle verv, skyves han ikke helt ut i kulden.

- Vi tar vare på han på best egnet måte. Det er mitt ansvar som partileder, sier Jensen.

Hun har ingen flere kommentarer i saken som åpenbart er vanskelig for partiet.

Bombe
Det var Dagbladet som avslørte saken i går. Da satt hele Frp-ledelsen i sentralstyremøte. Generalsekretær Geir Mo har fortalt at saken slo ned som en bombe, og at ingen skal ha kjent til saken.

- Jeg dusjet mens Trond fulgte med på pc´en, forteller den 19 år gamle mannen til Dagbladet. Les hans historie her.

Etter at Birkedal og Mo hadde snakket sammen i går kveld, sa Birkedal fra seg alle verv i partiet.

Hadde tillit
Trond Birkedal var tett på partileder Siv Jensen som medlem av sentralstyret, arbeidsutvalget og leder av utenrikspolitisk utvalg. Han bygde sin politikerkarriere som formann i Fremskrittspartiets Ungdom fra 2002 til 2008. I løpet av få timer snudde karrieren hans brått.

Ved 16.30-tiden søndag ringte en 19 år gammel mann politiet og varslet om det han opplevde som «ubehagelige opplevelser» hjemme hos politikeren i helgen.

Birkedal ble hentet av politiet i Stavanger sentrum samme kveld, og sitter fortsatt i varetekt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling