SKILLS IN THE HILLS: Romsåsbreakerne Alexander Hansen (26), Heine Pezoa (25) og Nicolay Luu (26) holder gratis breake-workshops på Raven fritidssenter på Romsås. - Alle som kommer fra Romsås møter fordommer fra andre, og det er ikke så morsomt. Men vi romlinger elsker bydelen vår, og håper at folk vil ta turen hit for å oppdage Romsås på sitt beste, sier breakerne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKILLS IN THE HILLS: Romsåsbreakerne Alexander Hansen (26), Heine Pezoa (25) og Nicolay Luu (26) holder gratis breake-workshops på Raven fritidssenter på Romsås. - Alle som kommer fra Romsås møter fordommer fra andre, og det er ikke så morsomt. Men vi romlinger elsker bydelen vår, og håper at folk vil ta turen hit for å oppdage Romsås på sitt beste, sier breakerne. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Oslo - den delte byen

- Vi tar vare på hverandre og gjør Romsås til et enda bedre sted

De drikker mindre alkohol og røyker mindre hasj enn resten av landet. Men ellers er Romsås fattigst, har flest skole-dropouts og flere arbeidsledige. Og nesten alle bor i blokk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fire breakere i gruppa Skills in the Hills holder gratis breake-workshop for ivrige unge på Raven fritidsklubb på Romsås: Målet er å «spre glede, lærdom og motivasjon til neste generasjon».

- For når du gjør er opptatt med aktiviteter, er det mindre rom for negativ utvikling, sier Nicolay Luu (26), før kameraten overtar:

Fakta Romsås Rundt 7000 innbyggere, del av Grorud bydel.Lavere utdanning enn resten av landet.Frafallet i videregående skole er høyere enn resten av landet. Færre trives på skolen.Flere som mottar sykepenger eller uførepensjon enn gjennomsnitt.Færre i arbeid. Flere barn bor i husholdninger med lav inntekt enn ellers i landet.Flere barn bor trangere enn i landet som helhet.Laveste boligpris i Oslo (38 300 - mot bygjennomsnitt på 66 300).98 prosent av boligene er blokker.6,6 prosent av boligene er kommunale boliger, som er klart høyest i Oslo.Færre drikker alkohol, og færre har brukt cannabis enn ellers i landet.Færre er med i fritidsorganisasjon.Mindre fysisk aktive enn gjennomsnitt.Lavere forventet levealder for både menn og kvinner.52 prosent innvandrerbakgrunn.99 nasjonaliteter.

- Vi er født og oppvokst på Romsås, et veldig bra sted som vi hele tida jobber med å gjøre enda bedre, sier Alexander Hansen (26).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn