Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi tilgir knusemannen!

Steinar Kristoffersen og Kjersti Hjelmeland Brakstad i pepperkakebyen vil være like greie som i Kardemommeby, og tilgi 20-åringen som knuste byen natt til søndag.

GLADE FOR OPPKLARING: Steinar Kristoffersen og Kjersti Hjelmeland Brakstad er glade for at mysteriet rundt pepperkakeknusingen er oppklart. Foto: Leif Stang
GLADE FOR OPPKLARING: Steinar Kristoffersen og Kjersti Hjelmeland Brakstad er glade for at mysteriet rundt pepperkakeknusingen er oppklart. Foto: Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BERGEN (Dagbladet): - Vi forstår at han angrer seg veldig, og det er et klart forsonende trekk. I pepperkakebyen har vi fokus på alt det positive og vi er like greie her som i Kardemommebyen. Derfor har vi ikke hatt noe fokus på at han skal straffes, men jeg vil ha en samtale med gutten, sier leder Steinar Kristoffersen i pepperkakebyen til Dagbladet.

Konfliktrådet
Den 20 år gamle mannen, som i dag la alle korta på bordet om sin vandalisme mot pepperkakebyen, er klar for å møte i konfliktrådet.

 - Vi fikk tips om hvem personen var og oppsøkte ham. Deretter tok vi ham med til Bergen sentrum politistasjon. Her har han framstått som en angrende synder som ønsker å gjøre opp for seg. Han har sagt at han ble svært overrasket over hvor omfattende skader han hadde forvoldt. Ellers har han forklart alt han husker fra denne natta, men har nok noen hull i erindringsbildet. Nå må han møte i forliksrådet, og vi regner med at saken blir løst på en fornuftig måte der, sier politijurist Arne Fjellstad.

Det vil ikke bli aktuelt å tilby gjerningsmannen jobb i pepperkakebyen.

- Vi vil ikke gjøre noe for å eksponere gutten mot publikum og media, sier Kristoffersen.

Glade for oppklaring
Kjersti Hjelmeland Brakstad har jobbet med den populære pepperkakebyen siden starten for 19 år siden.

- Jeg synes det vil være bra om han gir oss en skikkelig unnskyldning, og håper at folk respekterer det. Han har sikkert hatt det veldig vondt disse dagene, og vil måtte bære det med seg lenge. Det synes jeg kan være straff nok, sier hun.

Det kommer flere hundre nye finpyntede hus hver dag.

- Vi hadde omlag 1000 hus da de ble ødelagt. Nå har vi allerede fått 800 nye hus, og jeg tror vi vil få tilsammen 1400. Det vil bli mange flere enn vi hadde opprinnelig, sier Kjersti Hjelmeland Brakstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media