- Vi tjener penger på svineinfluensaen

Kari Nordbys bakeri på Tøyen har overlevd siden 1908. Hun ler av svineviruset og ønsker redde gravide velkommen på en kaffe.

SVINEAKTIG BILLIG: Med bare 1,50 per bolle feirer Kari at bakeriet er nyåpnet etter restaurereringen. Foto: Øisten Norum Monsen/Dagbladet
SVINEAKTIG BILLIG: Med bare 1,50 per bolle feirer Kari at bakeriet er nyåpnet etter restaurereringen. Foto: Øisten Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Et av Oslos landemerker ser fram til nytt klientell, særlig gravide og småbarnsmødre. Nå har de «svinevaksine-sentralen» på Tøyen som nærmeste nabo.

Tredje generasjon Karl Paul Nordbys bakeri ved Tøyen senter har holdt åpent siden 1908. To verdenskriger, galopperende rente på 80-tallet og finanskrisen har ikke tatt knekken på det sjarmerende bakeriet, som nå ligger rett ved et av Oslo kommunes vaksinesentere for gravide.

- Jeg er tredje generasjon her på bakeriet. Inngiftet altså, sier Kari Nordby, som i går åpnet dørene etter en omfattende oppussing.

Hun har ingen tro på at svineinfluensaen skal stoppe driften av stamstedet, som skilter med originale gulv og interiør fra 50-tallet. Hun regner tvert om med økt besøk.

Etter en stund kommer ektemannen, barnebarn av gamle Nordby, Karl Petter Nordby, bort til bordet. Han spør hvem som har skremt ut journalister til bakeriet. Når svaret er «Dagbladet» smeller det raskt:

- Skal dere skrive at vi tjener penger på svineinfluensaen nå, sier han og ler.

Kølapper = god businessKafeen, som i dag drives av sønnen og svigerdatteren til Kari og Karl, var den første i Nordby-kjeden. Tidligere hadde den Oslo Ligningskontor som nabo, som som var god forretning. Nå har Ligningskontoret flyttet, men Kari tror den midlertidige vaksinesentralen på Tøyensenteret kommer til å sikre kundegrunnlaget. I hvertfall et halvt år frem i tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.