- Vi tok bare noen øl, og dro til hotellet i 22-tida

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre BA-mannskapene som ble pågrepet om bord i flyet på Gardermoen tirsdag morgen, hevder at de bare hadde tatt noen øl kvelden i forveien.

Norsk politi vet nå at de fire crewmedlemmene som alkotesten ikke ga utslag på, gikk på restaurant og spiste mandag kveld.

De tre som blåste rødt - den mannlige kapteinen og styrmannen, og den kvinnelige purseren - gikk sammen til et ikke navngitt skjenkested i Oslo sentrum.

- De sier at de tok noen øl på en bar eller pub nær hotellet. De husker ikke navnet på utestedet. De hevder at de var tilbake på hotellet ved 22-tida, opplyser seksjonsleder John Arne Langhelle ved Gardermoen politistasjon.

- Hva skal deretter ha skjedd?

- Alle tre gikk til sine respektive rom og tok kvelden, ifølge politiforklaringene.

Luktet alkohol

- Stemmer de tre forklaringene overens med hverandre?

- Mer eller mindre. Alle er enige om at de var på en pub de ikke husker navnet på, og at de var tilbake ved 22-tida.

- Politifolkene som aksjonerte i flyet, har forklart at crewmedlemmene - i tillegg til å lukte alkohol - opptrådte synlig beruset. Hvordan henger dette på greip med forklaringen om at de hadde tatt noen øl og deretter lagt seg, hele ti timer i forveien?

- Godt spørsmål. Jeg kan ikke svare. Dersom blodprøvene viser at de hadde null i promille, skal saken henlegges. Derfor vil jeg ikke spekulere før vi vet sikkert.

- Én av mannskapene skal ha blåst i en intoxilizer som viste en promille på 0,95. Hvem?

- Ingen kommentar. Én av dem gjennomførte en slik test, som er noe mer krevende enn å blåse i et alkometer. Resultatet kommenterer jeg ikke. Når det gjelder de to andre, lot det seg ikke gjøre å gjennomføre en slik test. Jeg vil ikke kommentere hvorfor.

Forsov seg

- Styrmannen hadde forsovet seg?

- Det er riktig. Han møtte ikke klokka 06.15, da crewbussen skulle kjøre fra hotellet. Flykapteinen tok da en avgjørelse om å kjøre fra ham, og vente ved flyplassen.

- Når kom styrmannen dit?

- Han tok en drosje og var framme ved Gardermoen klokka 07.15, en halvtime før avgang, sier seksjonsleder Langhelle.