- Vi tolererer ikke vold

Snowboardmiljøet frykter stigmatisering etter knivdrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Motivet for knivdrapet på en snowboardfest på utestedet Rubber Chicken natt til i dag er så langt et mysterium.

- Offeret og siktede er ikke kjent i miljøet, sier snowboarddommer Lars Fjellbakk til Dagbladet.no.

Heller ikke OL-deltaker Kim Christiansen, som forlot festen kort tid før drapet, kjenner til de involverte i drapssaken.

- Verken jeg eller noen av dem jeg har snakket med i snowboard-, skate- og hip hop-miljøet, har noensinne hørt om offeret og siktede, sier Christiansen til Dagbladet.no.

- Ikke oppstyr

- Hva tror du er grunnen til at to som er helt ukjente for miljøet, oppholdt seg på en intern snowboardfest?

- Det var jo en bursdagsfest, og da hender det gjerne at noen som kjenner noen på festen slenger innom. Det ville blitt virkelig oppstyr i miljøet hvis de to faktisk var interne, men når de ikke var det, er det heller ikke blitt noe særlig oppstyr rundt dette, sier snowboarder Christiansen.

- Det er som regel kjente fjes på slike arrangement, bekrefter Fjellbakk, men påpeker:

- Vi tolererer ikke vold

- Det kan jo dreie seg om folk som bare kjører brett for gøy og ikke på elitenivå, og som bare droppet innom.

Ingen fikk med seg drapet

Christiansen fikk, i likhet med de fleste andre festdeltakerne, ikke med seg noe som helst av dramaet. 25-åringen som ble knivstukket, dro etter knivstikkingen i taxi til legevakta, mens den antatte gjerningsmannen dro på puben Per på hjørnet. Den skadde døde seinere på Ullevål universitetssykehus av de alvorlige skadene han hadde blitt påført.

Den siktede 26-åringen meldte seg for politiet i tolvtida i dag og satt i kveld i avhør på Grønland politistasjon i Oslo.

- Vi har avhørt en rekke vitner og begynner å få et relativt godt bilde av hendelsesforløpet nå, men vi det er en del avhør kriminaltekniske undersøkelser som gjenstår, sier seksjonssjef Terje Kristiansen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Synd

Snowboarddommmer Fjellbakk synes det er synd at miljøet nå får negativ eksponering.

- Dette er utrolig tragisk. Det er sjelden sånt skjer i dette miljøet, som stort sett består av fredelige folk, og vi er redde for at vi nå blir stigmatisert på lik linje med for eksempel taggermiljøet, sier Fjellbakk Dagbladet.no, og legger til:

- FINT MILJØ: - Vi fester mye, men vold forekommer veldig sjelden, sier OL-deltaker Kim Christiansen om snowboardmiljøet. Foto: REUTERS/SCANPIX
- FINT MILJØ: - Vi fester mye, men vold forekommer veldig sjelden, sier OL-deltaker Kim Christiansen om snowboardmiljøet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Dette kan jo skje i alle miljøer.

Også OL-deltaker Christiansen at snowboardere er fredelige mennesker.

- Dette er et fint miljø. Vi fester mye, men vold forekommer veldig sjelden. Vi er jordnære og tolererer ikke vold. Skjer slikt, blir de skyldige som regel frosset ut fra miljøet, sier Christiansen til Dagbladet.no.

ÅSTEDET: Rubber Chicken i Kristian Augugsts gate i Oslo sentrum.