- Vi tømte kontoene og brente regnskapene

Bård Frantzen (33) er en av bakmennene i norges- historiens største medlemsjuks. Nå forteller han hvordan ledelsen i SOS Rasisme har forsøkt å skjule sporene.

SNAKKER UT OM SOS RASISME: Bård Frantzen er ansatt og tillitsvalgt i SOS Rasisme. Nå forlater han organisasjonen, samtidig som han varsler om organisert juks og kriminelle metoder. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
SNAKKER UT OM SOS RASISME: Bård Frantzen er ansatt og tillitsvalgt i SOS Rasisme. Nå forlater han organisasjonen, samtidig som han varsler om organisert juks og kriminelle metoder. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bård Eskild Frantzen (33) var inntil nylig blant de mektigste i den indre sirkel i SOS Rasisme, og delaktig i norgeshistoriens største medlemsjuks. Nå vil han ikke mer.

- Det har foregått mer juks i regi av SOS Rasisme enn det som har kommet fram til nå, hevder Frantzen overfor Dagbladet.

Han står nå åpent fram og forteller om det han beskriver som organisert juks og kriminelle metoder i det lukkede miljøet som kaller seg selv «Europas største antirasistiske organisasjon».

- Økonomisk kriminalitet 33-åringen er landsstyremedlem og mangeårig ansatt i SOS Rasisme. Han mener det er på høy tid offentligheten får vite hvor gjennomført og målrettet misbruket av offentlige midler har vært.

Han forteller om:• Millioner i hemmelige pengestrømmer• Kontoer som er blitt tømt• Unndragelse av bevis• Bevismateriale som ble brent

- Så lenge jeg har jobbet i SOS Rasisme har jeg vært vitne til organisert økonomisk kriminalitet med millioner av kroner. Det må det ryddes opp i. Jeg vet jeg risikerer en fengselsstraff, men velger likevel å fortelle. Kanskje andre nå tør det samme, sier Frantzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer