- Vi tøyset med at klippet kom til å gå verden rundt, men nå har det gjort det

- Det er helt sjukt, sier Kenneth (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi tøyset med at klippet kom til å gå verden rundt, men nå har det gjort det. Det er helt sjukt, sier Kenneth Håkonsen (19) til Dagbladet.

Han er mannen bak videosnutten «Harlem Shake (original army edition)», som nå er sett over 1,1 million gangerYoutube siden den ble lagt ut for litt over et halvt døgn siden.

- Bakgrunnen for klippet var at vi har sett «Harlem Shake» på Youtube, og tenkte at det hadde vært fett å lage en militærversjon, for det er det ingen som har gjort, sier 19-åringen, som er del av sambandsbataljonen ved Heggelia leir i Bardufoss.

- Brukte alt vi fant - Vi gjorde litt narr av at vi kunne tjene penger å bruke på en sjuk dimmefest hvis klippet gikk verden rundt, spøker han.

Videosnutten innledes med at 25 soldater står stramt oppstilt i rekker, iført uniformer. Så begynner en av dem å rykke litt til.

I neste klipp hopper alle sammen rundt iført ymse fargerike gevanter. Et par av dem har ski på beina, andre ligger og breaker i soveposer.

- Vi måtte bare bruke alt vi fant, fra gamle militærski til en blå, trang drakt som en i troppen hadde med, sier Håkonsen.

Ble helt stum I tillegg til de enorme klikktallene på Youtube, havnet videoklippet også på forsiden av det populære nettstedet Reddit, og er blitt omtalt av den amerikanske nettavisen Huffington Post.

Representanter fra forsvaret har også rukket å se videosnutten.

- Vi synes videoen er helt glimrende. Dette viser at selv om forsvaret er en seriøs organisasjon, er det rom for litt humor og god stemning, sier presse- og informasjonsoffiser ved hæren i Nord-Norge, Øivind Baardsen, til Dagbladet.

- Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg tenker. Jeg satt i går og var helt stum. Plutselig var klippet på forsiden av Reddit, og da det havnet der, kom det inn haugevis med kommentarer, sier 19-åringen selv.

Dagen i dag har vært hektisk.

- Jeg er blitt oppringt av masse store medier. Det er veldig uvant, men veldig gøy, sier han.

- HELT SJUKT: Kenneth Håkonsen (19) står bak det norske videoklippet som har fått stor oppmerksomhet det siste døgnet. Foto: Privat
- HELT SJUKT: Kenneth Håkonsen (19) står bak det norske videoklippet som har fått stor oppmerksomhet det siste døgnet. Foto: Privat Vis mer