Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi trenger akutt transport av skadde

Svenske leger sendte nødmail fra ukjent sykehus med skadde skandinaver fra Khao Lak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eposten ble sendt til den svenske avisa Aftonbladet i dag.

De svenske legen Lena Brundin-Larsson og Patrik Brundin skriver at de ble tatt av bølgene ved turiststedet Khao Lak, og at deres familier ble splittet.

- Vi ble til slutt gjenforent på et sykehus i Phang-Nga. Vi trenger akutt transport av skadde til Skandinavia.

Fare for infeksjoner

Det skal være rundt 60 skadde personer på en avdeling, og legene mener det er stor fare for akutte infeksjoner siden det ikke er noen air-condition på sykehuset.

- Risikoen for infeksjoner er stor. Vår mor har et hoftebrudd som sannsynligvis ikke blir ordnet her. I løpet av natten har hun blitt mer forvirret og fått en infeksjon. Vi vet ikke hvor mange skadde skandinaver som kommer til å dø på sykehus de nærmeste dagene om de ikke transporteres hjem, skriver legene.

De opplyser at det finnes mange alvorlig skadde med alvorlige bruddskader og livstruende skader på sykehuset.

Turiststedet Khao Lak er trolig det hardest rammede området i Thailand, og det rapporteres om inntil 1000 døde. Det er flere norske turister savnet fra turiststedet.

SAMLER LIKENE:  Redningsarbeidere fra det thailandske forsvaret har funnet inntil 1000 lik i Khao Lak nord for Phuket. Foto: SCANPIX
SAMLER LIKENE: Redningsarbeidere fra det thailandske forsvaret har funnet inntil 1000 lik i Khao Lak nord for Phuket. Foto: SCANPIX Vis mer

Prøver å få oversikt

- Det kan godt stemme at skandinaviske turister er fraktet til dette sykehuset, selv om jeg ikke kjenner til navnet Phang-Nga. Flere turister er blitt fraktet ut av Khao Lak, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen i UD til Dagbladet.no.

- Vi har fått eget personell fra UD på plass i Krabi, Phuket og Khao Lak. De får inn meldinger fra hele regionen, sier Andersen.

- Våre folk jobber nå instenst med alle de ubekreftede meldingene, og prøver å få oversikt over nordmenn i området. Men det er en møysommelig jobb, legger hun til.

Mange av de savnede nordmennene i Khao Lak reiste med Star Tour. Turarrangørens informasjonssjef Lena Petersson sier til Dagbladet.no at hun ikke har hørt om at skadde fra Khao Lak er blitt sendt til sykehus i Phang-Nga.

- Men vi har jo hele tiden regnet med at folk er blitt transportert til steder hvor de kan få husly, sier Petersson til Dagbladet.no.

Hun vil nå kontakte Utenriksdepartementet for å informere dem om de skadde skandinavene på sykehuset i Phang-Nga.

- Må handle raskt

Eposten fra de svenske legene avsluttes med en oppfordring til hjemlige myndigheter:

«De skandinaviske regjeringene må enes om å sende katastrofehjelp i form av transportfly hjem for de alvorligst skadde. Snille Aftonbladet, hjelp oss å få svenske myndigheter til å forstå at de må handle raskt.»

Eposten er underskrevet:

Lena Brundin-Larsson leg läk

Patrik Brundin, professor i neurovetenskap

Lund Sverige

MANGE SAVNET: Svært mange er savnet i Khao Lak. I dag fikk Aftonbladet en nødmail fra to svenske leger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media