FAKKELTOG: 
Dyrevernorganisasjonen NOAH arrangerte lørdag fakkeltog i demonstrasjon mot pelsindustrien, og gikk fra Youngstorget til Stortinget. Liknende tog ble arrangert i flere byer. 

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FAKKELTOG: Dyrevernorganisasjonen NOAH arrangerte lørdag fakkeltog i demonstrasjon mot pelsindustrien, og gikk fra Youngstorget til Stortinget. Liknende tog ble arrangert i flere byer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

- Vi trenger en ny regjering

Fakkeltog mot pels i byer over hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo lyste et tusentall fakkelbærere opp Youngstorget, før de marsjerte mot Stortinget, hvor flere politikere holdt appeller. Dyrevernorganisasjonen NOAH sto bak arrangementet.

Sentralstyremedlem Guri Melby i Venstre framholdt at en langvarig kamp mot pelsdyrnæringen nå er i ferd med å gi resultater. Men hun mener det avhenger av at de rødgrønne stemmes ut av regjering neste år.

- Pelsdyrnæringa er ei en næring der dyr lider, der lønnsomhet settes foran dyrevelferd, og der loven stadig brytes. Men det er ei næring som snart må være ferdig i norsk landbruk. For å få til det, trenger vi en ny regjering. Vi trenger en regjering som tar dyr på alvor, som ikke setter særinteresser foran kunnskap, dokumentasjon og dyras beste, sa hun i appellen.

I Trondheim anslo politiet at 200-250 personer deltok i fakkeltoget. Lignende markeringer ble også holdt i Bergen, Stavanger, Ålesund, Tromsø og Bodø.

(NTB)