NY STATSMINISTER: Egypts tidligere statsminister Kamal Ganzouri (t.v.) har på ny tatt godtatt å være statsminister. Her er han avbildet sammen med militærrådets leder, feltmarskalk Hussein al-Tantawi i kveld. Foto: Reuters/Middle East News Agency (MENA)/Scanpix
NY STATSMINISTER: Egypts tidligere statsminister Kamal Ganzouri (t.v.) har på ny tatt godtatt å være statsminister. Her er han avbildet sammen med militærrådets leder, feltmarskalk Hussein al-Tantawi i kveld. Foto: Reuters/Middle East News Agency (MENA)/ScanpixVis mer

- Vi trenger en som kan se framover. Dette er en fyr fra fortida

Delte meninger rundt Egypts nye statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO (Dagbladet): Ikke alle egyptere hadde hørt om utnevnelsen av 78-årige Kamal Ganzouri som ny statsminister på gata i Kairo torsdag kveld.

- Ganzouri, virkelig? utbryter Rida Abd al-Salam, en mann i 60-årene, da Dagbladet spør om den nye statsministeren.

- Han stammer jo fra Mubarak-tiden og representerer på ingen måte noe nytt. Men, jeg husker ham likevel som en god mann. Han var de fattiges venn, sier Abd al-Salam.

Blandet reaksjon Inne på Tahrir-plassen, der titusener av mennesker er samlet i kveld, er meningene også delte. De som husker Ganzouri er lettere optimistiske, mens de unge er mer kritiske.

- Han var en respektabel mann og var i alle fall ingen tyv som de andre, sier Nasser Abd al-Qawy (41).

- Det var en god utnevnelse, legger han til.

Fra en annen tid De unge rundt ham reagerer umiddelbart på det utsagnet. De fleste rister på hodet og vifter med pekefingeren.

- Han var kanskje ingen tyv, men dette er langt unna våre krav. Vi har sagt det gang på gang - vi vil ikke ha noen fra Mubarak-regimet som leder, sier Hasim Said, en ung gutt i begynnelsen av 20-årene.

Han påpeker overfor Dagbladet at Ganzouri ikke er del av den generasjonen som har forandret Egypt, og at han tilhører en annen tid.

Ny demonstrasjon - Har denne mannen snakket med ungdommen, med folket? Vet han om twitter og facebook? Jeg har ikke sett ham der i alle fall, sier Said syrlig.

- Vi trenger en som kan se framover. Dette er en fyr fra fortida, understreker han.

Han avviser samtidig at utnevnelsen av Ganzouri vil ta brodden av million-demonstrasjonen som er planlagt på Tahrir-plassen i morgen.

Hovedmålet med demonstrasjonen er å tvinge militærrådet til å gi fra seg makten før første runde av parlamentsvalget mandag.