«Vi trenger evakuering med helikopter. Fort.»

TV2 publiserte i kveld nye lydlogger fra politisambandet under aksjonen på Utøya 22. juli.

BA OM HELIKOPTER: Mannskaper fra politiets spesialstyrke, Delta, hjelper skadde ungdommer ved sydspissen av utøya etter å ha pågrepet Anders Behring Breivik. Med lommelykter signaliserer de etter hjelp til mannskapene på land. Politiet ba også om uniddelbar helikopterassistanse. Foto: Videograb
BA OM HELIKOPTER: Mannskaper fra politiets spesialstyrke, Delta, hjelper skadde ungdommer ved sydspissen av utøya etter å ha pågrepet Anders Behring Breivik. Med lommelykter signaliserer de etter hjelp til mannskapene på land. Politiet ba også om uniddelbar helikopterassistanse. Foto: Videograb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) TV2 publiserte i dag meldingene fra politiets sambandstrafikk under politioperasjonen 22. juli.

Lydloggene fra politiaksjonen, viser at politiet ba om helikopterevakuering av de hardt skadde AUF-ungdommene.

Etter å ha pågrepet Anders Behring Breivik ca klokken 18.35 ved syspissen av øya, ber aksjonsleder, med oppropsnavnet Papa 31, om helikopterassistanse:

«Gjerningsmannen er pågrepet. Flere skutt. Og både skadde og drepte. Vi trenger evakuering med helikopter. Fort.», melder en politimann.

Helikopterhjelpen kom ikke. Alle de skadde på Utøya, ble fraktet til fastlandet med båter.

Meldte om Breivik-samtale Anders behring Breivik ringte selv to ganger til politiets operasjonssentral. Den første oppringningen kom klokka 17.59.

«Ja, god dag. Mitt navn er kommandør Anders Behring Breivik i den norske antikommunistiske motstandsbevegelsen. Jeg er på Utøya for øyeblikket. Jeg ønsker å overgi meg.» 

Samtalen kom til assisterende stabssjef ved politistasjonen på Hønefoss, Kåre Tiller. Han sender kort tid etter denne meldingen til alle politienheter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer