Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi trenger hjelp nå

Lars Monsen og flere hundre andre demonstrerer foran Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lars Monsen, som på NRK i fjor, sa at han hadde fått borrelia etter et flått-bitt, skal i dag like etter klokka 12.00 holde appell under en borreliademonstrasjon utenfor Stortinget i Oslo.

Det er flere hundre personer som har møtt fram, i alle aldre.

- Vi trenger hjelp nå, roper tilhørerne.

Den amerikanske friluftsmannen Jordan Fisher Smith er den første som holder appell.

- Jeg dro hit med en intensjon om å vekke Norge, men dere er jo alt våkne, sier han til tilhørerne.

Veronica Zimmer, som koordinerer arrangementet sier til Dagbladet at hun ikke vet hva Monsen vil si i sin appell, men forteller at hun er glad for at han deltar så aktivt.

STORTINGET: En halvtime før demonstrasjonen skulle begynne hadde det allerede begynt å samle seg folk i Oslo sentrum. Foto: Line Brustad / Dagbladet
STORTINGET: En halvtime før demonstrasjonen skulle begynne hadde det allerede begynt å samle seg folk i Oslo sentrum. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer

- Det er utrolig bra at Monsen bidrar i demonstrasjonen. Han hjelper mange syke pasienter i Norge. Ingen tenker at han er en gubbe som vil ligge syk på sofaen. Han vil heller være ute i naturen. Og slik er det med mange borreliarammede - vi er friluftsmennesker, sier Zimmer til Dagbladet.

Stoler ikke på helsevesenet I april i år skrev Lars Monsen på sin blogg at han fortsatt er syk, over ett år etter at han oppdaget sykdommen.

«Ni måneder på penicillin har forhindret at jeg er blitt sengeliggende pleiepasient, fullstendig i ørska pga smertestillende medisiner og feilbehandlinger, med et liv som i praksis ville vært over for min del. Det ville skjedd om jeg hadde stolt på det offentlige norske helsevesenet» skriver han.

- Smertehelvete Monsen fikk påvist borrelia hos Norsk Borreliose Senter i Oslo, og valgte å trosse fastlegens råd ved å begynne på penicillin.

- Jeg må kalle dette et smertehelvete. Jeg sov 4-5 timer hver natt. Jeg klarte ikke å gå på toalettet. Én bevegelse med armen gjorde at det holdt på å svertne for meg, fortalte han.

Dagbladet følger demonstrasjonen.

DEMONSTRERER: Klokka 12.00 i dag starter en borreliademonstrasjon i Oslo. Blant flere som skal holde appell, er Lars Monsen.  Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/Dagbladet
DEMONSTRERER: Klokka 12.00 i dag starter en borreliademonstrasjon i Oslo. Blant flere som skal holde appell, er Lars Monsen. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling