- Vi trenger hjelp

GUATEMALA CITY (Dagbladet :på nettet): En hel verden har satt igang et gigantisk hjelpeapparat etter den verste katastrofen i Mellom-Amerika dette århundret. - Vi vet ikke hvor mange som er døde. Alt vi vet er at vi trenger hjelp, sier president Leopoldo Tavarez for Røde kors i Guatemala.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Guatemala: FRODE HANSEN og TOMMY FOSSUM

Dagbladet besøkte i går Røde Kors-senteret i Guatemala City. Enorme mengder mat, medisiner og klær blir nå sendt ut til de hardest rammede områdene.

- Vi vet ikke hvor mange som er døde. Alt vi vet er at vi trenger hjelp, sier president Leopoldo Tavarez for Røde kors i Guatemala til Dagbladet.

Hele natten var det hektisk aktivitet i sentrum av hovedstaden. Rundt 160 frivillige jobbet på spreng for å pakke ned klær, mat og medsiner i esker. På morgenkvisten lettet fly i retning det nordlige katastrofeområdet. Lastebiler er i dette oeyblikket ferd med å frakte ut mat de de hardest rammede områdene rundt hovedstaden.

Rundt tre millioner mennesker er husløse etter katastrofen. Flere steder meldes det om at folk har gått opptil fem dager uten mat. President Tavarez bekrefter overfor Dagbladet at kolera og gulfeber har begynt å spre seg flere steder.

Regnet fortsetter å strømme ned i regionen, og i går spydde vulkanen Cerro Negro i Nicaragua ut store mengder lava, giftig gass og aske.

Nordmenn i god beholdIfølge UDs offisielle tall skal det befinne seg rundt 90 nordmenn i Honduras, Guatemala og Nicaragua. Men etter det Dagbladet får bekreftet, er det flere nordmenn i området. Dagbladet har vært i kontakt med enkelte, og alt skal stå bra til med samtlige. Ifølge de norske ambassadene i Guatemala og Nicaragua er det ingen nordmenn som befinner seg i de hardest rammede områdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer