MISTE TO UNGDOMMER:  To av Vadsøs innbyggere kom aldri hjem fra Utøya. Den lille kommunen er sjokkert og i dyp sorg. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
MISTE TO UNGDOMMER: To av Vadsøs innbyggere kom aldri hjem fra Utøya. Den lille kommunen er sjokkert og i dyp sorg. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

- Vi trenger hverandre nå

Den lille kommunen i Finnmark med 6000 innbyggere er i dyp sorg etter at to av deres politisk engasjerte ungdommer ble skutt ned og drept på Utøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ordfører Svein Dragnes og rådmann Jens Betsi er sterkt preget og tynget av tapet den lille kommunen er påført. To unge jenter ble drept for nøyaktig en uke siden.  

18 år gamle Tina Iversen Sukuavra og en 16 år gammel venninne falt for massemorderens prosjektiler.

Ingen å miste Begge blir betegnet som livsglade, engasjerte og svært positive.  

- Vi har ingen ungdommer å miste. Det har vært en uke med fortvilelse hvor vi har håpet så inderlig at dette skulle få en annen utgang, sier han til avisa Finnmarken.  

Tina Iversen Sukuvara ledet AUF-avdelingen i Vadsø og deltok svært aktivt i politikken som ble ført lokalt. Hun blir av partiledelsen betegnet som; et politisk talent som nå har gått tapt.  

- Hun var ei jente som alltid stilte opp for partiet, alltid positiv og alltid engasjert, sier Ordfører Svein Dragnes til avisa.    

Minnestund Den 16 år gamle venninnen til Tina Iversen Sukuvara, blir av lærere og andre i nærmiljøet beskrevet som ei jente som tok ansvar, tenkte på andre og stilte opp når det gjaldt som mest.  

Lørdag klokken 16 er Vadsø kirke åpen for alle som føler seg berørte.

- Vi trenger hverandre, kanskje trenger du noen eller noen trenger deg, forteller kommunen på sine nettsider.

POLITISK AKTIV:  Tina Iversen Sukuvara (18) var svært engasjert i lokalpolitikken på hjemplassen.
Foto: Privat / Scanpix
POLITISK AKTIV: Tina Iversen Sukuvara (18) var svært engasjert i lokalpolitikken på hjemplassen. Foto: Privat / Scanpix Vis mer