Matkø i Oslo:

- Vi trenger mer mat

Fattighuset i Oslo har opplevd stor pågang under hele pandemien. Når organisasjonen deler ut matposer på siste åpningsdag før påsken, er det uten en eneste middag til de aller fleste.

IKKE NOK MAT: Det jobbes knallhardt på Fattighuset i Oslo inn mot den siste åpninsdagen før påsken, onsdag. Over 500 personer er ventet utenfor lokalene deres på Grønland, og mange av de oppmøtte må dra derfra uten middag. Video: Nina Hansen / Edward Stenlund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Matutdelingstilbudet til Fattighuset i Oslo har hatt jevnt stor pågang fra coronapandemien inntok landet. Mange har mistet inntekten sin og havnet i økonomisk ulage. Hovedstaden har vært spesielt hardt rammet.

Onsdag før påskehelga venter organisasjonen stort oppmøte i matkøen, før tilbudet holder stengt gjennom helligdagene.

Dagen før jobber de frivillige med å hente og stable de siste varene som skal deles ut før høytiden. Lageret er ikke så fullt som de skulle ønske.

- Vi har en del brød på lageret. Brød og kaker, men ikke noe middagsmat. Det er tragisk, sier Timmi Moen Guldbrandsen, som har jobbet frivillig alle hverdager gjennom vinteren.

- Varierer veldig hva vi har

Etter at Dagbladet omtalte de lange matkøene utenfor Fattighusets lokaler på Grønland forrige uke, har de fått flere henvendelser fra privatpersoner og organisasjoner som ønsker å hjelpe.

- Telefonen har gått i ett sett i dag. Det er bra. Vi trenger mat nå, sier Guldbransen.

Pressekontakt for Fattighuset, Sverre Rusten, forteller at de i hovedsak mottar varer fra lokale butikker, fra Matsentralen og andre ikke-faste givere som tar kontakt. Varene nærmer seg ofte utløpsdato, og gis derfor bort framfor å bli kastet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer