Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi trenger Røkke-hytter

Kjell Inge Røkkes hytteplaner i Oslofjorden og på Hafjell må ha vært gedigne, for det hevdes nå at de ville innbrakt samfunnet 20 millioner kroner i skatter og avgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arkitekt Finn Sandmæl, som skulle tegnet hytta på Ihleholmen, uttaler til Nettavisen at det går tapt mellom 30 og 40 årsverk på dette prosjektet. Minst 40 årsverk faller bort også på Hafjell, mener han.

Røkke har skrinlagt sine landstedsprosjekter på de to stedene etter kritikken som er kommet mot de nyrikes feriepalasser.

De til sammen 80 årsverkene omfatter håndverkere som skulle involveres i byggingen: Rørleggere, tømrere, malere, rosemalere, elektrikere, laftere, steinleggere og andre.

Gammelt håndverk

Arkitekt Sandmæl synes det er synd at hans bygg i Oslofjorden ikke blir oppført, fordi det kunne bidratt til bevaring av gammel håndverkskunst. Han minner om at håndverkere som utøver utdøende yrker, som rosemalere, ikke får arbeid når de velstående ikke får lov til å bygge. De velstående er de gamle yrkenes eneste kunder, ifølge arkitekten.

Det skulle også utføres store infrastrukturarbeider som vann, kloakk, elektrisitet og veier. Nytten samfunnet ville hatt av dette, vil det nok være delte meninger om.

Gråter ikke

Øyers ordfører, Rigmor Aarø Spiten, gråter i alle fall ikke over tapet av Røkke-palasset. Hun synes det var lurt av Røkke å droppe de gigantiske hytteplanene.

- Jeg tror han ville få mer ro og hvile dersom han bygde mindre og enklere, sier hun til Dagbladet.

Men det er tydeligvis ikke aktuelt for romsdalingen. For ham er det stort - eller ingenting som gjelder.