- Vi trenger Røkke-hytter

Kjell Inge Røkkes hytteplaner i Oslofjorden og på Hafjell må ha vært gedigne, for det hevdes nå at de ville innbrakt samfunnet 20 millioner kroner i skatter og avgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arkitekt Finn Sandmæl, som skulle tegnet hytta på Ihleholmen, uttaler til Nettavisen at det går tapt mellom 30 og 40 årsverk på dette prosjektet. Minst 40 årsverk faller bort også på Hafjell, mener han.

Røkke har skrinlagt sine landstedsprosjekter på de to stedene etter kritikken som er kommet mot de nyrikes feriepalasser.

De til sammen 80 årsverkene omfatter håndverkere som skulle involveres i byggingen: Rørleggere, tømrere, malere, rosemalere, elektrikere, laftere, steinleggere og andre.

Gammelt håndverk

Arkitekt Sandmæl synes det er synd at hans bygg i Oslofjorden ikke blir oppført, fordi det kunne bidratt til bevaring av gammel håndverkskunst. Han minner om at håndverkere som utøver utdøende yrker, som rosemalere, ikke får arbeid når de velstående ikke får lov til å bygge. De velstående er de gamle yrkenes eneste kunder, ifølge arkitekten.

Det skulle også utføres store infrastrukturarbeider som vann, kloakk, elektrisitet og veier. Nytten samfunnet ville hatt av dette, vil det nok være delte meninger om.

Gråter ikke

Øyers ordfører, Rigmor Aarø Spiten, gråter i alle fall ikke over tapet av Røkke-palasset. Hun synes det var lurt av Røkke å droppe de gigantiske hytteplanene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer