- Vi trodde at landet var under angrep

AUF-leder Eskil Pedersen om skrekkopplevelsene på Utøya.

PRØVER Å SE FRAMOVER:  AUF-leder Eskil Pedersen lovet i sin tale i går at AUF skal være tilbake på Utøya neste sommer. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
PRØVER Å SE FRAMOVER: AUF-leder Eskil Pedersen lovet i sin tale i går at AUF skal være tilbake på Utøya neste sommer. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eskil Pedersen (27) og mange av de andre leirdeltakerne på Utøya trodde det var en maktovertakelse der politi og Forsvaret var involvert, da skytingen var i gang.

- Vi trodde at landet var under angrep. At vi var i krig, forteller AUF-lederen til VG Helg om skrekkscenariet i Tyrifjorden forrige fredag.

Hovedbygget på øya var fullt av folk fordi det regnet voldsomt og fordi alle ville høre nyheter og diskutere det som hadde skjedd i Oslo.

Pedersen satt i annen etasje da de første smellene kom.

- Noen ringte fra båten og sa at jeg måtte løpe dit ned. Jeg løp ned i første etasje. Der var det ingen. Jeg stormet ut av bygget og ned mot båten. Da jeg kom meg inn i førerhuset på båten, skrek alle at jeg måtte legge meg flat, forteller Eskil Pedersen.

Rett til politiet Etter skrekkopplevelsen på Utøya og turen over Tyrifjorden, ble AUF'erne fra båten kjørt til Hønefoss politistasjon og plassert i et lukket rom sammen med tjenestefolk fra politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Jeg var redd for at de også var en del av den utspekulerte planen. Jeg følte ikke at jeg kunne stole på noen, forteller AUF-lederen til VG Helg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer